Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

23. 08. 2022. 20:10 >> 20:25

"STANJE REDOVNO"

U Ulcinju ne očekuju posljedice političke krize

Kriza na državnom nivou ne bi trebalo da utiče na politička dešavanja u Ulcinju, na čijem je čelu predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari. Poručuje da oni rade punom parom, te da opozicija u tom gradu ne bi ni mogla da im nađe bilo kakvu zamjeru. U opoziciji, kako kažu, ipak ne očekuju bitnije promjene na lokalnom nivou.


Predsjednik Opštine Ulcinj iz redova URE Omer Bajraktari, kaže da je u najužnijoj crnogorskoj optini stanje redovno, te da kriza na državnom nivou neće uticati na političke odnose u Ulcinju.

"Lokalna vlast funkcioniše stabilno u veoma kratkom vremenskom periodu smo našravili krupne korake i siguran sam da će se to nastaviti. Mi u Ulcinju imamo situaciju da imamo jednu malu opoziciju od 12 oborenika, koja nažalost bojkotuje parlament pa samim tim 12 od 30 odbornika ne može da izazove neku nestabilnost", istakao je on za TVCG.

Prema dogovoru nove većine u Ulcinju, URA i Forca imaju predsjednike Opštine i Skupštine opštine, po principu rotacije na dvije godine.

Iz Force, čiji je Ardijan Mavrić naredne dvije godine na čelu Skupštine, ipak, tvrde da će Ulcinjani osjetiti dešavanja na državnom nivou.

"Svakako, ja kao predsjednik Skupštine vidim to u dijelu da svaka politička nestabilnost donijeće manje investicija na lokalnom nivou. Nepovjerenje Vlade znači vidimo kao hendikep u smislu toga da ćemo imati nestabilnu vladu,a mi kao lokalne samouprave imamo potebe za razvojnim projektima i dobrom komunikacijom sa Vladom", rekao je Mavrić.

Iz DUE, koja je zajedno sa DPS-om, poslije četiri godine pošla u opozicione klupe tvrde da nova dešavanja u državnom parlamentu mogu i ne moraju da utiču na njihov status u Ulcinju.

"To nije važno za Ulcinj, to jednostavno lokalni odbori participiraju na lokalnoj vlasti, sad oće li to uticati ili ne , to je više pitnje za njih nego što je za mene", kazao je za TVCG Mehmed Zenka (DUA).

Iz ostalih političkih partija u Ulcinju danas nijesu bili raspoloženi za izjave.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније