Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 09. 2022. 20:15 >> 20:13
12

VUČUROVIĆ PORUČIO

"Veze Bilčika i DPS-a treba da istraže nadležni organi"

Poslanik DF-a Jovan Vučurovič kazao je da se predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za CG Vladimir Bilčik "ponovo se lažno legitimiše da predstavlja Evropu, a neevropski i nedemokratski se miješa u unutrašnje stvari jedne države". On je reagovao na Bilčikovu izjavu da Vlada sa DF-om nema podršku EU.

"Po ko zna koji put Vladimir Bilcik iznosi informacije koje nijesu tačne. Takođe, ponovo se lažno legitimiše da predstavlja Evropu, a neevropski i nedemokratski se miješa u unutrašnje stvari jedne države. Upravo se DF najsnažnije zalaže za ono sto EU sugeriše Crnoj Gori, a to je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i DF je baš taj koji je prošao progon i torturu od bivšeg kriminalnog režima Mila Đukanovića. Vidjećemo koji su motivi Bilcika da ovako snažno podržava DPS koji je politicko krilo mafije i te motive bi svakako trebalo da istraže i nadležni organi", kazao je Vučurović.

On je rekao da Vlada Crne Gore treba da se pravi u Crnoj Gori, bez pritisaka sa bilo koje adrese, a posebno od onih koji se do sada nijesu pokazali kao dobronamjerni.

"Svakodnevno istupanje Vladimira Bilčika nikako ne doprinosi dogovoru i njegovo ponašanje navodi da on nije neko ko nezavisno posmatra situaciju u našoj državi, već se radi o nekome ko je snažno povezan sa DPS. Dakle, sa jedne strane nas EU poziva na obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, a sa druge Bilčik podržava one koji su stvorili najopasnije kriminalne organizacije u Evropi", tvrdi Vučurović.

Ponašanje Bilčika, kako je ocijenio Vučurović,  prije svega govori da on ne poštuju Crnu Goru i njene građane, samim tim sto ne poštuju volju građana sa izbora.

"Kao sto se, između ostalog, navodi u Sporazumu pobjednika izbora 30. avgusta, koji su potpisali 41 poslanik - neće se dozvoliti da bilo ko sa strane utice na formiranje buduće vlade. EU je nas partner, i evropske integracije su nas cilj, ali neki su sebi previše dozvolili i vrijeme je da stanu", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније