Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

27. 09. 2022. 10:11 >> 10:08

KONFERENCIJA U BUDVI

Jačati vladavinu prava i borbu protiv korupcije

Savjet Evrope posvećen je jačanju vladavine prava na Zapadnom Balkanu i Crna Gora može računati na našu podršku i pomoć, rekao je generalni direktor za ljudska prava i vladavinu prava Savjeta Evrope Hristos Jakumopulus. On je naglasio da je "Horizontal Fasiliti za Zapadni Balkan i Tursku 2019 - 2022“ veoma koristan projekat za jačanje vladavine prava u regionu i bolju koordinaciju između svih zainteresovanih strana.

U Budvi je u toku završna regionalna konferencija zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope "Horizontal Fasiliti za Zapadni Balkan i Tursku 2019 - 2022“. 

Jakumopulus je ukazao da su posebno važni medijska sloboda i jačanje borbe protiv korupcije. 

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić naveo je da se nekad u regionu ne  koristi sve što možemo i što imamo na raspolaganju. 

"Zahvaljujemo Savjetu Evrope na svoj pomoći, najstarijoj panevropskoj organizaciji, od koje je dijelom, uostalom, i nastala Evropska unija. Rat u Ukrajini ujedinio nas je oko vrijednosti u vezi  kojih nema dileme", naveo je, između ostalog, ministar. 

On je naglasio da je Crna Gora svjesna koliko je vladavina prava važna.

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa rekla je da je EU svjesna  koliko je važno jačati vladavinu prava i unaprijediti legislativu u oblasti borbe protiv korupcije. 

"Možete računati na našu podršku", istakla je Popa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније