Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ O.Z. ]

29. 09. 2022. 15:27 >> 21:34
13

ABAZOVIĆ ISTAKAO

"Đukanović nema pravne mogućnosti da raspusti Skupštinu"

Predsjednik Milo Đukanović Đukanović nema pravne mogućnosti da raspusti Skupštinu Crne Gore, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi sjutra da raspravljaju o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini.

"On (Đukanović) je iskoristio pravnu mogućnost koju mu Ustav daje da predloži skraćenje mandata Skupštini. Na poslanicima je da sjutra odluče da li žele da im se skrati mandat ili ne. Mislim da je opšte raspoloženje da ne žele da uim se skrati mandat", kazao je Abazović novinarima u Nikšiću, gdje je prisustvovao uništavanju zaplijenjenih cigareta.

On je napomenuo da Đukanović ima samo jednu mogućnost, a to je da povjeri mandat Miodragu Lekiću.

"To je sve što može da uradi, sve ostalo je pravno nasilje. Mislim da nakon svega što je uradio u prethodnom periodu i glasanjem njegovih poslanika za 43. Vladu, najmanje na šta ima pravo je da nas politički maltretira i pokušava da pronađe nekim protivzakonitim djelovanjem prinudi nekoga da uradi nešto", poručio je Abazović.

"Ako poslanici budu željeli da idu na izbore, ići ćemo na izbore. Ako ne budu željeli, znaju se procedure", dodao je.

"Spremni smo da štitimo nacionalne interese"

Komentarišući današnju akciju ANB-a i SDT-a, kazao da se rade pretresi na više lokacija.

“Više je osoba u pitanju. Međunarodni je karakter akcije. Spremni smo da štitimo nacionalne interese Crne Gore u svakom segmentu”, naveo je Abazović.

Čestitao je svima koji su učestvovali u akciji te poručio kako vjeruje da će to doprinijeti da imamo manji “maligni uticaj u Crnoj Gori”.

Navodi da je akcija sprovedena pod strogom tajnom.

"Jedina relevantna adresa za imena je SDT", rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније