Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

30. 09. 2022. 18:32   >>  19:24 4

KOVAČ NA TVITERU

Preispitati zabranu ulaska Božoviću

Jedan od lidera Demokrtaskog fronta (DF) Milan Knežević objavio je da je danas Vladimiru Božoviću, koji je kao ambasador Srbije u Crnoj Gori proglašen 2020. personom non grata, zabranjen ulazak u Crnu Goru.

“Upravo sam informisan da je na zahtjev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru. Ranko Krivokapićje od danas i zvanično premijer crnogorske Vlade. Sad je na redu srpski narod u Crnoj Gori. Protjerajmo Srbe, vratimo Kavčane, EU ne može da čeka”, naveo je Knežević na Tviteru.

Oglasio je i ministar pravde Marko Kovač koji je na Tviteru naveo da je nerazumljivo i neprihvatljivo da je kako kaže, "bez ikakvog povoda bude zabranjen pristup Vladimiru Božoviću, zvaničnom ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori".

“Čovjeku koji je rođen u Crnoj Gori i kojem roditelji i najuža rodbina vjekovima imaju korijene u našoj državi. Ovakvi akti bi morali biti preispitani, a čelni ljudi ANB-a pozvani na odgovornost ako se utvrdi da je ovakva odluka donijeta na osnovu političkih i diskriminatornih aršina" poručio je Kovač.

Podsetimo, krajem novembra 2020. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zatražilo je od Božovića da napusti Crnu Goru nakon što je proglašen personom non grata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније