Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

01. 10. 2022. 20:40   >>  20:37 1

U PRAGU IDUĆE SEDMICE

CG pozvana na prvi sastanak Evropske političke zajednice

Sastanak Evropske političke zajednice biće održan 6. oktobra, saopšteno je iz generalnog sekretarijata Evropske unije.  Kako se navodi u najavi, prvi sastanak Evropske političke zajednice u Pragu okupiće lidere u duhu jedinstva. Najavljeno je i prisustvo predstavnika Crne Gore.

"Evropska politička zajednica ima za cilj da promoviše politički dijalog i saradnju radi rješavanja pitanja od zajedničkog interesa, da ojača bezbjednost, stabilnost i prosperitet evropskog kontinenta. Ova platforma političke koordinacije ne zamjenjuje postojeće organizacije, strukture ili procese i nema za cilj stvaranje novih u ovoj fazi", piše u saopštenju objavljenom na sajtu EU. 

Na prvi sastanak Evropske političke zajednice pozvani su, između ostalih, zemlje članice EU, Crna Gora, Srbija, Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Turska, Ukrajina te predsjednik Evropske komisije i predsjednik Evropskog savjeta. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније