Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

04. 10. 2022. 13:05   >>  13:08 3

SPAJIĆ

"Progurali rebalans ne za ljekove, no u susret izborima"

Predsjednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić kaže da su ovih dana raspisani tenderi za nabavku svega što je prethodnih mjeseci "falilo" jer je, kako kaže Spajić, nekome politički odgovaralo da kritikuje taj pokret.

Spajić podsjeća na ranije izjave zvaničnika 43. Vlade koji su govorili da, kako navodi Spajić “nema para”, da je "budžet prazan, zbog toga ne možemo da raspišemo tendere”, da zbog toga trpe onkološki pacijenti, da ne možemo da platimo obaveze koje se tiču snabdijevanja ljekovima, kao i da će biti dovedena u pitanje i redovna isplata zarada u zdravstvu.

“Međutim, odjednom se situacija drastično mijenja. Raspisuju se tenderi za nabavku svega što je prethodnih mjeseci "falilo" jer je to nekom politički odgovaralo. Jer je nekome politički profit kritikovanje Evrope sad! Sad se odjednom raspisuju tenderi, i gle čuda: već iduće sedmice će sve biti OK”, naveo je Spajić na Tviteru.

Kaže i kako tu ne bi bilo ništa čudno ako se izuzme jedna "mala" stvar, a to je da rebalans budžeta nije objavljen u Službenom listu, odnosno da još nije na snazi.

“To, dragi naši građani, znači da para ima! Da je para bilo sve vrijeme, da su svi tenderi mogli biti raspisani odavno, da su svi ljekovi mogli odavno biti u apotekama, umjesto u magacinima nabavljača...Da ne govorimo o tome da su novac za te stvari mogli da preusmjeravaju sa drugih pozicija, ako je već falilo... Ali, to politikantima nije odgovaralo. Odgovaralo im je da proguraju rebalans budžeta, ali za potpuno druge stvari, ne za ljekove. Za šta im je novac potreban, u susret izborima - zaključak se sam nameće”, zaključio je Spajić.
 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније