Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

08. 10. 2022. 13:31 >> 14:41
4

REAGOVANjE

DF: Ako smo mi "nekredibilni", Lajčak preporučuje vlast "kredibilnog" DPS-a

Jasno je da je specijalnom izaslaniku Miroslavu Lajčaku cilj bio da popravi poziciju DPS-a, time što DF označava kao „nekredibilnog partnera“ EU, saopštili su iz Demokratskog fronta.

"Kad je Evropska unija u pitanju, godinama najgrlatija podrška režimu Mila Đukanovića stiže iz Slovačke. Ili, da budemo precizniji, jedino iz te male, slovenske, eks-komunističke zemlje i dobija otvorenu podršku. A ima li efikasnije pomoći Đukanoviću, nego učiniti sve da mu diskvalifikujete najvećeg, najupornijeg i najopasnijeg protivnika – Demokratski front? Kako se nikad nije čulo iz usta Makrona, Sarkozija, Merkelove, Šolca, španskog premijera ili austrijskog kancelara da DF, kao predstavnik ogromnog broja građana Crne Gore, nije prikladan za vladu ili da nije kredibilan partner EU? Kako to baš uvijek izgovaraju Lipke, Bilčici, Lajčaci i ponekad Picule?", zapitali su iz DF-a.

Demokratski front je, kažu, privržen stvarnim civilizacijskim dostignućima zapadne civilizacije - vladavini prava, poštovanju demokratskih standarda, slobodi medija, nepovredivosti privatne svojine, poštovanju različitog stava ili mišljenja, ali ne i, kako navode, bespogovornom služenju tuđih interesa i prihvatanju stranog mentorstva, koje pojedinci danas žele da predstave kao evropske vrijednosti.

Podsjetili su da su se stranke pobjednice izbora iz 2020, sporazumom obavezale da neće dozvoliti miješanje u proces formiranja 44. vlade bilo kome sa strane ko nije učestvovao u izbornoj utakmici i ko ne predstavlja građane.

"Iako se Lajčak, iskusno, ogradio od formalnog miješanja u formiranje vlade, navodeći kako samo priča o tome šta bi EU više odgovaralo, jasno je da mu je cilj bio upravo suprotan – da popravi poziciju DPS-a, time što DF označava kao „nekredibilnog partnera“ EU. Time se Miroslav Lajčak kvalifikovao da i po njemu, neki od Đukanovićevih zahvalnih tajkuna, nazove hotel, kao nekada po Đukanovićevom „zlatnom glasu“ s referenduma – Františeku Lipki. Ako je DF „nekredibilan“, gospodine Lajčak, onda očigledno građanima Crne Gore preporučujete vlast „kredibilnog“ DPS-a", navode iz DF-a u reagovanju na izjave Lajčaka.

Podsjetili su da su građani već odlučili i DPS svrgnuli s vlasti. "Ali, ne građani Slovačke, već građani Crne Gore", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније