Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

28. 11. 2022. 16:11   >>  16:09

KLARIĆ I MEDOKS

Digitalizacija Plenarne sale, izbaciće papir iz upotrebe

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks, i potvrđena je plodotvorna i konstruktivna saradnja parlamenata Crne Gore i Velike Britanije. Kako se navodi u saopštenju, apostrofirana je važnost daljeg jačanja prijateljskih veza dva naroda, i ukazano na neophodnost obezbjeđivanja kontinuiteta partnerskog djelovanja i u narednim planiranim projektima.

"Skupština Crne Gore je, kako je istaknuto tokom sastanka, prepoznata kao institucija koja je osavremenjena najnaprednijom digitalnom opremnom, pa je sastanak bio i povod da generalni sekretar Klarić i ambasadorka Medoks obiđu skupštinke sale i salone, u kojima je danas i zvanično aktivirana digitalna tehnologija koja će obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima, čime je okončan proces digitalizacije ovih radnih prostorija", podvučeno je u saopštenju.

Ističući da je crnogorski parlament lider u inovacijama, te da je cilj upodobiti rad najvišeg zakonodavnog doma sa potrebama i zahtjevima trenutka, Klarić je kazao da je plan da tokom naredne godine digitalizacijom Plenarne sale, bude zaokružen pomenuti proces čime bi se obezbijedilo potpuno izbacivanje papira iz upotrebe i daleko bolji uvid u statistiku i procese.

"Klarić je zahvalio ambasadorki Medoks na bezrezervnoj podršci ambasade Ujedinjenog Kraljevstva crnogorskom parlamentu, te učešću i saradanji u brojnim projektima koje je Skupština realizovala. Naglašavajući da je saradnja dva parlamenta i naroda plodotvorna i prepoznata, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks je izrazila zadovoljstvo partnerstvom i podrškom u okviru Vestminsterske fondacije za demokratiju, Parlamentarne budžetske kancelarije, te saradnjom koju ambasada ostvaruje sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore. Ona je ukazujući na važnost jačanja institucija, naglasila neophodnost kontinuirane komunikacije na nivou parlamenata, ali i drugih institucija sitema, te poručila da je ambasada i u perspektivi spremna da pruži podršku inovativnim i naprednim projektima, od obostranog interesa", navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније