Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

30. 11. 2022. 10:50 >> 11:08

KLARIĆ - MARSELA

Crna Gora i Italija prijateljske zemlje, jačati veze na nivou parlamenata

Crna Gora i Italija su prijateljske zemlje ali postoji prostor za jačanje međuparlamentrane saradnje dvije zemlje, saglasni su generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić i ambasadorka Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E. Andeina Marsela.

Ističući da dvije zemlje gaje kontinuirano dobre, prijateljske i partnerske odnose, te da ih dodatno spaja iskreno i istinsko prijateljstvo dva naroda i viševjekovna istorijska povezanost, generalni sekretar Klarić je ukazao na važnost jačanja veza na nivou parlamenata, kroz intenziviranje međuparlamentarne saradnje.

"U tom kontekstu on je naglasio neophodnost snažnijeg uvezivanja na nivou službi, radnih tijela, te apostrofirao važnost razmjene dobrih praksi dvije visoke zakonodavne institucije, uvažavajući viševjekovno postojanje i rad italijanskog parlamenta", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Generalni sekretar je, kako navode iz Skupštine, upoznao ambasadorku sa dostignućima i uspjesima koji su obilježili rad Skupštine od početka njegovog mandata, i apostrofirao činjenicu da izvještaj Evropske komisije, kao i drugi relevantni činioci prepoznaju zalaganja i rezultate crnogorskog parlamenta u dijelu transparentnosti i otvorenosti.

"Klarić je naglasio da se Skupština kroz realizovane projekte otvara ka građanima, zaokružuje proces digitalizacije rada, te poručio da su i u perspektivi planirani projekti koji će doprinijeti daljem jačanju i snaženju institucije", navodi se u saopštenju.

Potvrdivši da su Italija i Crna Gora prepoznate kao prijateljske i bliske zemlje, ambasadorka Republike Italije u Crnoj Gori Andeina Marsela je poručila da će njena nastojanja tokom mandata biti usmjerena u pravcu daljeg snaženja kvalitenih i plodotvornih veza dvije države.

"Ona je istakla da se prepoznaje prostor za jačanjem međuparlamentrane saradnje, uspostavljanjem neposrednijih kontakata na nivou službi i intenziviranjem parlamentarne diplomatije, te realizacijom projekata koji bi bili od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako navode iz crnogorskog parlamenta, najavili da će u narednom periodu biti realizovani neki od zajedničkih projekata koji će iznova potvrditi snažnu bliskost dva naroda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније