Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

30. 11. 2022. 18:18   >>  18:15 1

LEKIĆ SA REDžEPIJEM

"Temelji državnosti ugrađeni u međunacionalnu i međuvjersku toleranciju"

Osnažene i ponovo ujedinjene u okviru NATO saveza, Crna Gora i Sjeverna Makedonija su u temelje svoje državnosti ugradile međunacionalnu i međuvjersku toleranciju, uporedo trasirajući put ka porodici razvijenih evropskih država, poručio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić koji se danas sastao sa otpravnikom poslova u Ambasadi Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Ramijem Redžepijem.

Lekić je istakao da dvije prijateljske zemlje veže period suživota i bliskih međudržavnih odnosa u prethodnim državnim uređenjima.

"Shodno tome, cijenim da su regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi ključni preduslovi za osiguranje koncepta mira i dalji napredak regiona Zapadnog Balkana", istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Redžepi je naveo da snaženje vladavine prava, demokratije i institucija sistema predstavljaju zajednički put svih zemalja regiona i u toj misiji možemo i trebamo dijeliti iskustva i djelovati u cilju pune integracije.

"U procesu ispunjenja svojih strateških ciljeva, Sjeverna Makedonija se ugleda na dostignuća Crne Gore koja predstavljaju inspiraciju da nastavimo sa preostalim izazovnim reformama u pravcu ostvarivanja statusa punopravne članice EU", naglasio je Redžepi.

Sagovornici su saglasni da intenziviranje parlamentarne saradnje, posebno u okviru grupa prijateljstva koje su veoma praktičan mehanizam za snaženje dijaloga, predstavlja jedinstvenu platformu za bolje razumijevanje međusobnih potreba, što u konačnom generiše unapređenje sveukupnih relacija, na obostrano zadovoljstvo, zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније