Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

02. 12. 2022. 10:34   >>  10:48 3

VUČUROVIĆ

"O Crnoj Gori da se odlučuje u Crnoj Gori"

Obraćanje Gabrijela Eskobara nije bilo primjereno, tačnije bilo je, blago rečeno, neprimjereno intonirano, on kao da se obraćao nekoj koloniji, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović. To je rekao reagujući na poslednje izjave specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara.

"U ovu smo tešku krizu došli, između ostalog i zbog toga što je dio parlamentarne većine bespogovorno slušao određene ambasadore, zamjenike ambasadora i ostale koji su nebitni za političke tokove u Crnoj Gori. I zato nam se dešava da danas imamo ovakva naređenja od Eskobara, umjesto da mi ovdje u Crnoj Gori rješavamo naše probleme”, rekao je Vučurović za TV Adria.

Kazao je da je Crna Gora, takođe po naredbi sa strane, dobila i ekspertsku vladu, nezapamćenu u istoriji politike, formiranu suprotno od onoga što se desilo na izborima 30.avgusta.

"Nakon toga, opet po instrukcijama sa strane, smo dobili i manjinsku vladu. A zajedničko u svim tim situacijama je to što se kršila volja građana i što najjača politička organizacija, kakav je DF, nije mogla da bude dio vlasti, takođe po naredbi tzv. međunarodnih adresa, što je kolonizatorski, a ne demokratski odnos”, naglasio je Vučurović.

On je poručio da u Crnoj Gori treba da se poštuje volja građana, a ne naredbe sa strane.

"Uz poštovanje svih iz međunarodne zajednice, mi pozivamo da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori. Mislim da je to patriotizam a ne da se ljudi sa strane pozivaju da odlučuju o našoj sudbini”, kazao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније