Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

06. 12. 2022. 21:02   >>  22:03 3

REAGOVANjA POSLANIKA DPS-A

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet

Poslanik DPS-a Predrag Bošković, povodom zahtjeva SDT-a za skidanje njegovog i imuniteta za još četiri poslalnika, poručio je da je cilj te aktivnosti da se zamaskirati kupovina nikšićke Željezare.

Bošković je na Tviteru odgovorio sa poruke GP URA koji je pozdravio potez SDT-a i poručio da će glasati za ukidanje imuniteta.

“Na dan kad državna kompanija bez tendera uz podršku premijera kupuje imovinu od privatne firme vrijednu 20 miliona eura naravno da je potrebna aktivnost koja će to zamaskirati i poslati u zaborav. Ali, doći će vrijeme i da se to preispita kao i ostala nepočinstva najkraćeg premijera”, naveo je Bošković na Tviteru.

Bošković je saopštio da vjeruje da sud neće podleći pritiscima nego da će se voditi zakonima i da će odbaciti eventualnu neosnovanu optužnicu, koja se, kako navodi, politički pakuje već neko vrijeme.

"U pravičnom i zakonitom postupku nemam nikakve dileme da ću dokazati da je sve što je rađeno učinjeno u skladu sa zakonom te mi je savjest potpuno mirna, budući da sam se u dvodecenijskoj političkoj karijeri uvijek vodio poštovanjem pozitivnih pravnih propisa i radio u najboljem interesu države Crne Gore. Shodno tome, u Skupštini Crne Gore ću glasati da mi se skine imunitet", saopštio je Bošković.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković kaže da je zahtjev za skidanje imuniteta poslanicima DPS dokaz je da tužilaštvo sada i otvoreno, bez skrivanja, djeluje po političkim instrukcijama.

“Zajednički osmišljena akcija započela je smjenom predsjednice Administrativnog odbora Suzane Pribilović, dok je danas dobila nastavak kroz zahtjev za skidanje imuniteta. Svega mjesec dana od podnošenja krivične prijave, ekspresno je reagovao tužilac. Za to vrijeme desetine krivičnih prijava koje je podnijela DPS ostalo je bez ikakve reakcije. Sada i zvanično, tužilastvo je upregnuto u obračun sa političkim neistomišljenicima Dritana Abazovića”, naveo je Živković na Tviteru.

Leon Đokaj iz DPS-a kaže da tužilaštvo igra pod dirigentskom palicom odlazećeg premijera.

“S jedne strane proganja funkcionere i drugih partija, a pritom su zaboravili ko je bratu Abazu nudio 21 milion, aferu “ku je (gdje si) gazda” iz Ulcinja, učešće funkcionera URA u švercu cigareta i brojna druga nepočinstva aktuelne većine”, naveo je Đokaj.

Tim povodom na Tviteru se oglasio i poslanik DPS-a Ivan Mitrović.

“Namjera da se ugasi vatra koja grije građansku, multivjersku, multinacionalnu, evropsku i evroatlansku Crnu Goru, posljednjih 16 godina, kako bi se zapalila ona u kojoj Crna Gora treba da izgori, danas je ozvaničena i od strane SDT”, naveo je Mitrović.

Poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT), po nalogu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, danas krenulo u obračun sa pojedinim predstavnicima te stranke.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније