Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

06. 12. 2022. 22:15 >> 22:26
1

ABAZOVIĆ U BRISELU

"Mala Crna Gora pružila utočiste za preko 10 hiljada ukrajinskih izbjeglica"

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je dužnost svake vlade da zaštitu ljudskih prava, kao najuzvišenijeg civilizacijskog dostignuća univerzalnih vrijednosti, stavi na pijadestal.

Kako navode iz Kabineta premijera, Abazović je na poziv poslanika u Evropskom parlamentu govorio je na večeri u organizaciji EPB (European Prayer Breakfast) u Kraljevskom muzeju umjetnosti u Briselu.

"Dužnost svake vlade je da zaštitu ljudskih prava, kao najuzvišenijeg civilizacijskog dostignuća univerzalnih vrijednosti, stavi na pijadestal. Upravo ovakve poruke mira, suživota, tolerancije i međusobnog poštovanja šaljemo iz Crne Gore", istakao je Abazović.

Abazović je kazao da u trenutku kada govorimo o miru, ne treba da zaboravimo da je mala Crna Gora pružila utočiste za preko 10 hiljada ukrajinskih izbjeglica, dijeleći sa njima svoj dom i nadu za kraj rata.

On će sjutra prisustvovati 25-tom jubilarnom molitvenom doručku koji će se održati u Evropskom parlamentu. 

Nakon molitvenog doručka Abazović će govoriti na panelu u organizaciji "Friends of Europe".

"Ovogodišnji Samit 'EU-ZB' jedan je od vodećih događaja koji se bavi temom Balkana, a koji omogućava inovativnu diskusiju u pogledu budućnosti regiona i razvijanju odnosa sa Evropskom unijom", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније