Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG

14. 12. 2022. 19:52 >> 19:58
2

ODOVIĆ

"Ako ne bude sjednice Izborne komisije do petka, krivična protiv Vukčevića"

Državna izborna komisija je nakon prigovora Pokreta Evropa sad donijela novo uputstvo kojim obavezuje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada Podgorica Veselina Vukčevića da sazove sjednicu, te da postupi po ranijim rješenjima, kao i da ovjeri i potpiše odluke koje je Komisija ranije izglasala većinom glasova.

Pobjednici lokalnih izbora, na sjednici OIK-a 2. decembra usvojili su konačne rezultate izbora, ali bez predsjednika Vukčevića koji je zaključio i napustio sjednicu. Da li će Vukčević sada postupiti po uputstvu DIK-a i zakazati novu sjednicu nijesmo uspjeli da saznamo, jer nije odgovarao na naše poruke i pozive.

"Ako se to ne desi do petka mi ćemo spremiti krivične prijave i onda je prosto na tužilaštvu da li je zaista došlo do zloupotrebe službenog položaja kao što je ovim bjelodano da jeste. Jer je i DIK konstatovala da postoji kršenje zakona ne sazivanjem sjednice", kazao je član Izborne komisije Glavnog grada Janko Odović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније