Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

10. 01. 2023. 12:14 >> 12:14
2

PRAVA CRNA GORA

"Nedopustivo fizičko i verbalno nasrtanje na zdravstvene radnike"

Prava Crna Gora najoštrije je osudila nedavni napad na ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici, ali i sve ranije napade na medicinsko osoblje u našoj državi.

"Svjesni smo činjenice da u određenim zdravstvenim ustanovama medicinska usluga nije na najvišem nivou, prije svega zbog nedostatka osoblja i tehnike, kao i zbog loših uslova u kojima rade medicinski radnici, ali to ne daje nikome za pravo da na bilo koji način napada zaposlene u zdravstvenim ustanovama", navode u saopštenju.

Isitiču da svaki građanin ukoliko nije zadovoljan kvalitetom usluge u zdravstvenim ustanovama ima mogućnost prigovora na rad ljekara i medicinskog osoblja Zaštitniku prava pacijenata.

"Takođe može podnijeti tužbu pred nadležnim sudom. Pored ovih mogućnosti nedopustivo je i za svaku osudu da građani verbalno i fizički nasrću na zdravstvene radnike", navodi u saopštenju.

Istina je, kako kažu, da zdravstveni sistem u našoj zemlji nije na zavidnom nivou, prije svega zbog činjenice da je decenijama unazad isti urušavan.

Ovo je, kažu iz Prave Crne Gore, odgovornost prije svega loše politike, i nesavjesnog rada ljekara u pojedinim slučajevima, za šta svakako treba da snose posledice u skladu sa zakonom.

"Ipak, zdravstveni radnici, koji u velikom broju slučajeva spašavaju ljudske živote, moraju raditi svoj posao bez bilo kakvog vida pritiska ili bojazni za sopstvenu bezbijednost. Samo u takvoj atmosferi od njih možemo očekivati da daju svoj maksimum i da na pravi način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније