Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М./Т.Г.

15. 01. 2023. 17:31 >> 19:09
24

VUČUROVIĆ

"Uvijek ćemo slaviti naše pretke, DPS, BS i ostali da se naviknu na različitosti"

Uvijek ćemo slaviti naše pretke i pobjede nad svim okupatorima, a DPS, BS i ostali da se naviknu na različitosti, naveo je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović u saopštenju za javnost.

"Konstatujemo da kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS) nastavlja sa akcijom širenja mržnje prema srpskom narodu i njegovim predstavnicima. Priznajemo da su uporni u tom narativu, iako je to već viđeni, propali scenario, iz kojega su već više puta u poslednje dvije i po godine izašli kao poraženi. Ali, ako baš insistiraju na mazohističkoj politici, ako žele da se srozaju do kraja, onda nam ostaje da im izađemo u susret i da ih uskoro ponovo porazimo", kazao je Vučurović.

On dodaje da nije na odmet i da određenim činjenicama "razobličimo i razorimo maligni uticaj koji DPS širi ovih dana po Crnoj Gori". 

"Na primjer, jasno je da se DPS i definitvno odrekao istorijske Crne Gora, njene tradicije, naših predaka koji su se proslavili u velikim bitkama protiv raznih okupatora…To su odavno i na djelu pokazali napadima i odricanjem od crkve, Njegoša, ostalih Petrovića, itd. I kad su vać zauzeli krajnje negativan stav u odnosu na junačku tradiciju Crne Gore, onda je logično da DPS i sateliti svoje uzore traže u okupatorima, zvali se oni Otomanska imperija, Austrougarska, a slavljenjem Sekule Drljevića bliska im je i fašistička Italija i ustaska NDH", saopštio je Vučurović.

Kako kaže, tako pogubljeni, "poraženi i zaglavljeni u izdaji, uporno se okreću antisrpstvu, ponovo podržani od istih gubitnika u liku Bošnjačke stranke, koja je glavni privezak mafijaškog DPS ali koja se i čvrsto uhvatila manjinske vlade što dovoljno govori o njihovom moralnom posrnuću".

"I sad su se oni pronašli uvrijeđeni u pjesmi nastaloj prije više decenija u kojoj se slave pobjede Crnogoraca i Hercegovaca nad Otomanskom imperijom, iako je nejasno kakve veze imaju Bošnjaci sa tim. Znači li to da je po ,,filozofiji” BS logično pjevati pjesme u kojima se slave pobjede nad drugim okupatorima, Austrougarskom, nacističkom Njemačkom ili facističkom Italijom, a da je zabranjeno slaviti pobjede nad Otomanskom imperijom. Te gluposti neće proći, naš narod je ponosan na pobjede protiv svih okupatora, na svoje pretke, pa će i ubuduće, a najbolje pjesmom, slaviti njihove podvige", ističe Vučurović. 

Navodi da "moramo primijetiti da je i reis Rifat Fejzić ponovo pristao da bude dio propagandnih trikova i antisrpske kampanje DPS".

"On ima pravo na to, ali nije dobro da sa te pozicije podržava mafijaski DPS koji širi mržnju i da učestvuje u neistinama koje se sa tih adresa plasiraju na račun DF, NSD i naših funkcionera i gradonačelnika. Nemamo čega da se stidimo, mi smo pobjednički narod i na to smo ponosni, a ako se DPS stidi svojih predaka ili ako pjesme o pobjedama nad Otomanskom imperijom smetaju iz nekog nepoznatog razloga BS ili reisu Fejziću to je njihov problem i dobro je da se što prije naviknu na različitosti", zaključio je Vučurović. 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније