Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

25. 01. 2023. 09:31 >> 09:26

POKRET EVROPA SAD

O izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi ukoliko se ne izaberu sudije US

Sa konstitutivne sjednice odbora Glavnog grada Pokreta Evropa sad, zatražili su da se na istoj sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o sudijama Ustavnog suda, u dnevni red uvrsti i glasanje za izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojem bi se pristupilo u slučaju da ne dođe do izbora sudija.

Kako navode u saopštenju, na sjednici je zaključeno da su deblokada Ustavnog suda i prijevremeni parlamentarni izbori ključni koraci u rješavanju institucionalne krize u kojoj se Crna Gora nalazi već mjesecima.

"Poslanici moraju raditi u interesu građana koji su ih izabrali, pa ih pozivamo da u najkraćem roku i bez odlaganja izaberu sudije Ustavnog suda kako bi se prekinula višemjesečna uzurpacija vlasti u Podgorici, ali i omogućilo nesmetano funkcionisanje sistema. Uz to, očekujemo intenziviranje pregovora oko formiranja vlasti u Glavnom gradu, kako bi nova uprava mogla da bez odlaganja materijalizuje rezultat ostvaren na oktobarskim izborima", saopšteno je iz PES.

Dodaju da bi se eventualnim ponovnim usvajanjem izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u slučaju da se ne izaberu sudije Ustavnog suda, obesmislila dalja manipulacija sa uzurpiranjem vlasti i zaštitilo ustavno pravo 100.000 građana i građanki Podgorice koji su glasali na izborima.

Na konstitutivnoj sjednici formirani su i izvršni, ali i tematski odbori PES čiji je zadatak da rade na unaprjeđenju lokalnih politika u svim oblastima koje bi poboljšale kvalitet života građana Podgorice, poput kulture, sporta, socijalne zaštite, unapređenje korporativnog upravljanja u gradskim preduzećima, prostornog planiranja, infrastrukture i zaštite životne sredine.

Za predsjednika odbora Glavnog grada Pokreta Evropa sad izabran je mr Jakov Milatović, za potpredsjednike mr Jasna Jovanović, Miloš Krstović i Miloš Pižurica, a za sekretarku odbora Irena Vućić Popović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније