Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Ivan Mijanović ]

26. 01. 2023. 10:46 >> 17:07
2

IZ BRISELA ZA RTCG

EU: Preispitati glasanje o izmjenama Zakona o VDT-u

Nacrt izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu ne poštuje preporuke Evropske komisije i Venecijanske komisije, poručili su iz Evropske unije (EU).

„EU poziva Parlament da preispita ovo glasanje i umjesto toga preduzme imenovanje stalnog Vrhovnog državnog tužioca u skladu sa Ustavom Crne Gore“, navodi se u saopštenju dostavljenom TVCG.

U Briselu poručuju da Crna Gora mora ojačati nezavisnost, odgovornost i profesionalizam pravosuđa kako bi unaprijedila proces pristupanja, što su građani Crne Gore više puta tražili.

Važećim zakonom predviđeno je da se vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca bira na šest mjeseci, te da na toj poziciji ista osoba može ostati još pola godine ako se u tom roku ne izabere vrhovni tužilac u punom mandatu. Predloženom izmjenom predviđeno je da se v. d. mandat ne ograničava.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније