Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ MINA ]

26. 01. 2023. 20:35   >>  20:34 3

KNEŽEVIĆ

"Sazovimo vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi izabrali novu vladu"

Demokratski front (DF) pozvao je kolege iz parlamentarne većine da se dogovore o sazivanju vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se izabrala nova vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je za TV Vijesti da neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS). On je pozvao Demokrate, Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da se dogovore o sazivanju vanredne sjednice parlamenta na kojoj bi obnovili parlamentarnu većinu.

“Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu. Da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi", kazao je Knežević.

On je kazao da je DF već skupio deset hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države, prenosi portal Vijesti.

Knežević je potvrdio da će njihov kandidat biti Andrija Mandić, ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

“Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Đukanović“, dodao je Knežević.

On je poručio da je Front, u toku predizborne kampanje, spreman i potpisima da se obaveže da će podržati bilo kog kandidata u drugom krugu, koji se nađe naspram DPS-ovog, ali očekuje i suprotno.

“Ako se desi nekim slučajem, a mislim da je to nemoguće, da naš kandidat ne uđe u drugi krug, mi ćemo podržati (Milojka) Spajića, bez obzira na političke razlike. Podržaćemo Bečića, ako bude u drugom krugu, i spremni smo da se javno obavežemo potpisom u toku kampanje”, kazao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније