Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

31. 01. 2023. 18:01   >>  17:56

DPS NIKŠIĆ

"Borba Demokrata za građansku državu mrtvo slovo na papiru"

Izjava predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića da neće podržati smjenu predsjednika Marka Kovačevića u Opštinskom odboru DPS-a ocjenjuju kao novo razotkrivanje istine da je zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru Demokrata mrtvo slovo na papiru.

Podsjećaju da je Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić, podnio inicijativu za smjenu Kovačevića kad je prvi čovjek Nikšića sa svojim partijskim saborcima iz drugih gradova, nastupom u beogradskom parlamentu, kako kažu, ponizio državu Crnu Goru.

"Javnost za Demokratski front zna na kakvim ideologijama počiva njihova politika i tu nema neke dileme, shodno čemu je ova inicijativa bila test za sve one stranke koje se u Nikšiću predstavljaju kao građanske partije koji nemaju drugu maticu do Crne Gore i koji podržavaju njen evropski kurs. Napamet naučene teze koje Vuković vrti sve vrijeme svog bivstvovanja na političkoj sceni nijesu ništa drugo do prećutno usaglašavanje sa onim što su Kovaćević i njegovi drugovi demonstrirali u Beogradu, a ranije neoglašavanje na tu temu dobro je poznata uzdržanost Demokrata u svim situacijama u kojima bi trebalo zauzeti državno odgovoran stav", navode u saopštenju DPS-a.

Dodaju da ne iznenađuje ovakav odnos Vukovića i njegove partije ni prema ovoj inicijativi.

"Grčevito držanje za fotelje njihova je ekspertiza, a djelovanje na štetu državnih interesa nije diletantizam, nesnađenost i neiskustvo mlađanih crvenih kravata nego loša namjera prema državi Crnoj Gori koju, nikšićke Demokrate, ne uputivši ni riječ prijekora za iskazano sluganstvo u ime Opštine Nikšić, očigledno smatraju tuđom prćijom. U krajnjem, napominjemo i to da je i više nego neuobičajno da se zvanični kanal Opštine Nikšić na društvenim mrežama koristi za promovisanje izjava koje, često brzopleti, Vuković daje kao partijski funkcioner, shodno čemu postaje i jasno da Opština Nikšić koristi za zadovoljenje usko partijskih interesa onih koji danas čine vlast u ovom gradu", zaključuju u nikšićkom DPS-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније