Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

01. 02. 2023. 13:44 >> 13:39
2

SNP ZA ZAJEDNIČKI NASTUP VEĆINE

"Prvi smo predložili Lekića, ali i Damjanović dobar kandidat"

Pobjednici parlamentarnih izbora iz 2020. godine treba da imaju zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima 19. marta jer je to siguran recept za uspjeh, kazao je funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Darko Stojanović. On je na konferenciji za medije rekao da su prvi predložili Miodraga Lekića za zajedničkog kandidata, ali da su spremni da podrže i nekog drugog koga bi dogovorile stranke većine. Naglasio je da bi dobar kandidat bio i ministar finansija Saša Damjanović, jer, kako smatra, njegov rad se uvažava.

Stojanović je rekao da SNP Crne Gore ima sluha i za eventualnu rekonstrukciju postojeće Vlade, ali i da je opcija da se nastave pregovori o mogućem formiranju nove, 44. Vlade.

Kako je naveo, zajednički kandidat pobjednika izbora iz 2020. godine bio bi pobjedik predsjedničkih izbora i time bi bila stavljena tačka na razvlašćivanje DPS-a u Crnoj Gori. 

"Te stranke treba da se dogovore jer to jedini siguran način da većina iz 2020. godine pobijedi na ovim izborima. Time bi volja građana od 30. avgusta bila potvrđena", kaže Stojanović.  

On napominje da pregovore o izboru nove vlade treba nastaviti. 

"Ima i drugih oblika koji se pominju, poput rekonstrukcije postojeće vlade i ulazak subjekta parlamentarne većine. SNP i za to ima sluha", navodi Stojanović.

Naveo je da će SNP glasati za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, jer taj sud mora da radi u punom kapacitetu, kako bi donosio odluke za dobro građana Crne Gore i političkog sistema. 

"Nadam se da će sve partije imati dovoljno odgovornosti i sluha i da ćemo ovog puta imati izabrane sudije", naglašava Stojanović. 

veriufikacija rezultata sa lokalnih izbora prošle godine nije moguća bez ustavnog suda 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније