Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Сенка Поповић / Радио Црне Горе

02. 02. 2023. 15:07 >> 15:00

SJEDNICA SO ŽABLjAK

Šljivančanin potpredsjednik Opštine Žabljak

Skupština opštine Žabljak je sa 17 glasova odbornika vladajuće većine, a na predlog predsjednika Opštine Žabljak Radoša Žugića, dala je saglasnost na imenovanje Darka Šljivančanina, iz redova Demokratana mjesto potpredsjednika Opštine Žabljak.

Prilikom glasanja odbornici SNP-a su bili uzdržani dok su odbornici koalicije DPS-SD glasali protiv iz principijelnih razloga, kazao je odbornik te koalicije Vidoje Tomčić.

"2018 godine kada su birani funkcioneri naše parije u Skupštini, jedino su Demokrate bili protiv dok su ostali odbornici iz opozicije bili uzdržani i zbog toga ćemo i mi biti protiv", kazao je Tomčić.

Tomčić je kazao i da to što kandidat ima srednjoškolsko obrazovanje ne šalje se dobra poruka mladima odnosno da je važno samo pozicioniranje u partiji.

Predsjednik Opštine Radoš Žugić, odgovarajući na primjedbe opozicije istakao je da "dosadašnji građanski aktivizam i radni učinak na skijalištu Savin kuk Šljivančanina čine kredibilnim kandidatom za obavljanje funkcije podpredsjednika Opštine".

Nakon izbora, Skupštini se obratio Darko Šljivančanin.

"Čast mi je da budem dio tima koji će voditi Žabljak nekim novim stazama, tima koji će Žabljak graditi kao bolje mjesto za život, tima koji će Žabljak stvarati kao prepoznatljivu turističku destinaciju, zahvalnost i vama koji ste glasali drugačije jer je obaveza svih nas sa stvaramo Žabljak kao grad bez podjela, grad u koji će se dolaziti i grad u kojem će se ostajati", zaključio je Šljivančanin.

Na sjednici je imenovana Opštinska izborna komisija a za predsjednika komisije ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Božo Tomčić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније