Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

24. 03. 2023. 20:17   >>  20:17

ODGOVOR SNP-A

“Demokrate neozbiljnošću dijela funkcionera nanose svima štetu, a ponajviše sebi”

Iz današnjeg saopštenja Demokrata, a koje je vezano za smjenu pomoćnika direktora Doma zdravlja Berane Mihaila Lalića, vidi se samo jedna doza velike isfrustriranosti kod tog političkog subjekta koja je usmjerena prema SNP-u, a konkretno i ponajviše prema Dragoslavu Šćekiću, saopštili su iz beranskog SNP-a

“Prvo, kako je i predočeno izvjesnom Mihailu Laliću u Domu zdravlja potrebno je da direktor ili pomoćnik budu kadrovi sa završenim medicinskim fakultetom, što je i do sada bila praksa. Pomenutom Laliću je ponuđeno mjesto u okviru svoje stručne spreme sa identičnim koeficijentom koji je imao dok je bio na funkciji pomoćnika direktora Doma zdravlja”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je Laliću očigledno ispod nivoa da bude zaposlen kao pravnik u Domu zdravlja.

“Nezadovoljan je što je dobio mogućnost da nastavi sa radom, a data mu je još jedna šansa, iako se nije proslavio na pomoćničkom mjestu. Pretpostavljamo da je dobio savjet o neprihvatanju ponuđenog mjesta od “vrhunskog” pravnog eksperta koji je nije imao ozbiljnog pravničkog iskustva, a koji je preko raznih “veza i vezica” došao do mjesta državnog sekretara, koje je nakon samo dva mjeseca napustio, nakon čega je i razriješen, jer je za pomenutu funkciju potrebno više znanja i boljeg snalaženja u državnoj upravi”, kazali sui z SNP-a.

Poručuju sa smjena nema veze sa ministrom zdravlja.

“Povezivanje ministra zdravlja sa ovom smjenom, koja se isključivo tiče menadžmenta i organizacije rada unutar Doma zdravlja, još jednom pokazuje veliku isfrustriranost prema našem doskorašnjem predsjedniku Opštine, a aktuelnom ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću, i još jedan dokaz nepoznavanja prava od strane doskorašnjeg odbjeglog, bivšeg državnog sekretara”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o dugu koji su pomenule Demokrate, SNP tvrdi das u rad Lokalne samouprave usporavali, ograničavali i sabotirali “nestručni kadrovi, koji su možda fakultet završili, ali iz istog izašli nepismeni” iz Demokratske CG.

“Kada govorimo o smjenama i “revanšizmu”, i sami smjenjujete sekretare, direktore, načelnike i komandire iz SNP-a, mi takve stvari prihvatamo dostojanstveno, jer to je dio političkog života. Ovo i sva vaša ranija saopštenja nakon svake smjenje vašeg kadra opisuju samo vašu političku i ljudsku nezrelost i želju i patnju za funkcijom, jer zato ste i napustali SNP, jer niste dobili funkcije koje ste tražili, a za koje sta nam davali ultimatum”, poručili su iz beranskog SNP-a.

Zaključili su das u srećni Demokrate nijesu više dio njihove porodice u Beranama I da se ponose

“Ne kukajte za političkim funkcijama, već sređujte stanje unutar stranke, koja se za godinu dana, zahvaljujući pojedincima koji su pokazali svoju lošu stranu dolaskom na najodgovornije funkcije, prepolovila i izgubila veliki broj birača”, zaključili sui z SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније