Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ. [ Mina ]

19. 04. 2023. 13:26 >> 13:26
3

PARLAMENTARNI IZBORI

LP će pozvati srodne partije na razgovor o zajedničkom nastupu

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) usvojilo je izbornu strategiju za parlamentarne izbore kojom je predviđeno da pozovu sve programski srodne političke stranke na razgovore o zajedničkom nastupu.

Iz LP su kazali da je predlog strategije upućen Glavnom odboru (GO) na odlučivanje.

“Predlog, koji je upućen GO na odlučivanje, podrazumijeva platformu za pregovore kojom se predsjednik i rukovodstvo LP ovlašćuje da uputi poziv za razgovore o zajedničkom nastupu svim programski srodnim političkim partijama, koje dijele vrijednosti liberala”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će LP će razgovarati o izbornom nastupu sa tradicionalnim partnerima iz građanske opozicije.

“Ali i sa svim partijama i političkim subjektima koji su izrazili želju da kreiraju zajedničku građansku platformu sa LP u cilju ukrupnjavanja opozicione političke ponude aktuelnoj većini koja je pogubna za Crnu Goru”, kazali su iz LP.

Kako su naveli, Predsjedništvo je formiralo i centralni izborni štab koji će raditi na pripremama za parlamentarne izbore i nastup LP na njima.

„Izborni štab čini 50 članova, najistaknutijih funkcionera i pojedinaca iz redova LP, koji će na kvalitetan način kreirati ponudu liberala koju će predstaviti javnosti“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je predsjednik LP Andrija Popović odlučio da Izborna Konferencija LP, koja će birati novo rukovodstvo partije, bude održana 24. juna, nakon  parlamentarnih izbora.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније