Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

31. 05. 2023. 18:10 >> 18:11
1

PREDSJEDNIK CRNE GORE U BRISELU

Milatović: U CG postoji snažna volja da se ubrza evropski put

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je u Briselu da u Crnoj Gori nakon promjena postoji snažna politička volja da zemlja ubrza svoj evropski put.

Milatović se u Briselu odazvao pozivu međunarodne nevladine organizacije "Friends of Europe" i odabranoj grupi eksperata za EU i Zapadni Balkan.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, sagovornicima je poslata jasna poruka da je Crna Gora konačno spremna da ubrzano i bezrezervno nastavi svoj evropski put do punopravnog članstva.
 
"Ubjedljivu pobjedu na proteklim izborima pratila je inauguracija koja je, uz prisustvo visokih zvanica iz čitavog regiona, u Evropu i svijet poslala jednu osvježavajuće pozitivnu sliku dobrosusjedskih odnosa. Ove sedmice pokrenut je politički dijalog pod okriljem Predsjednika što, takođe, ukazuje na namjeru da se politika podjela zamijeni politikom kompromisa u vezi najvažnijih pitanja za razvoj Crne Gore", piše u saopštenju. 
 
Sagovornici su konstatovali da je osvit jedne nove, demokratske, pomirljive i inkluzivne političke kulture i na unutrašnjem i na regionalnom planu ohrabrujuć.

"Skoro i zasluženo članstvo Crne Gore u EU dalo bi podstrek i ostalim zemljama kandidatima za članstvo da je politika proširenja suštinski živa", zaključeno je u saopštenju Kabineta predsjednika. 

Milatović je iz Brisela otputovao za Moldaviju gdje će prisustvovati samitu Evropske političke zajednice (EPZ), u toku kojeg će se sresti sa predsjednikom Evropskog Savjeta Šarl Mišelom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније