Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Д.

31. 10. 2023. 12:31 >> 12:31
1

KLjUČNI SARADNIK

Krvavac šef kabineta premijera Spajića

Šef kabineta predsjednika nove Vlade biće diplomirani ekonomista Branko Krvavac, koji slovi za ključnog saradnika premijera Milojka Spajića za planirane reforme, posebno za program Evropa sad 2, saznaje portal RTCG u Vladi.

S mjesta državnog sekretara Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) bio je jedan od ključnih ljudi u timu za izradu reformskog programa Evropa sad, kojim je minimalna zarada podignuta na 450 eura, regulisani porezi i doprinosi i povećane plate u državi, poslije dužeg vremena.

"Stručnost, profesionalizam i kvalitet rada preporučile su ga za napredovanje u resoru, kojim je rukovodio Milojko Spajić. Sve to ga je i sada preporučilo da bira mjesto s kojeg smatra da će suštinski dati najveći doprinos i podršku da 44. Vlada ostvari najbolji učinak u radu izvršne vlasti", kazao je izvor RTCG-a blizak premijeru Spajiću.

Naglašavaju da Krvavac nije bio član nijedne političke partije do Pokreta Evropa sad, u kojem je član Predsjedništva.

Krvavac je bio jedan od najboljih studenata na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer Računovodstvo i revizija.

U Ministarstvu finansija je od pripravničkog staža. Radio je, između ostalog, analizu i procjenu budžetskih prihoda te poreske politike, bio je viši savjetnik i samostalni savjetnik u Direktoratu za ekonomsku i razvojnu politiku i koordinator u Direkciji za fiskalne analize i projekcije u Direktoratu za državni budžet, gdje je obavljao i bio uključen u najodgovornije poslove ovih direktorata.

Prema biografiji Krvavca, organizacione i rukovodeće vještine stekao je posebno kroz rad na poslovima državnog sekretara i značajnim projektima u finansijsko - ekonomskoj oblasti. Bio je konsultantski angažovan na projektu "Uspostavljanje sistema upravljanja sopstvenim sredstvima Evropske unije u Crnoj Gori" - poslovanje i strategija u Evropi.

Učestvovao je u radu više radnih tijela, od kojih se izdvaja izrada Programa ekonomskih reformi Crne Gore, Fiskalne strategije Crne Gore, Analize promjena minimalne zarade i poreskog opterećenja rada, izrade modela za makroekonomske i fiskalne projekcije, kao i Radne grupe za pripremu pregovora sa EU za poglavlje 17 - Ekonomska i monetarna unija.

Bio je učesnik Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, kao dio godišnjih konsultacija, u skladu sa procesom integracije u EU, te član Revizorskog odbora kompanije Crnogorski elektroprenosni sistem Crne Gore i Odbora direktora instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Angažovan je ranije i za lokalnog eksperta na projektu „Refrome poreske administracije“ u dijelu poreskog modeliranja.

Pohađao je više stručnih obuka na teme: makroekonomska i fiskalna politika, fiskalni okvir, poreska politika, fiskalni rizici, strukturne reforme u organizaciji međunarodnih institucija (Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka, Evropska komisija) u Austriji, Sloveniji, Belgiji, Luksemburgu, Italiji i drugim zemljama. Učestovao je na redovnim sastancima sa međunarodnim organizacijama (Međunarodni monterani fond, Svjetska banka, Evropska komisija).

Bio je, između ostalog, govornik na konferenciji u Beču na temu „Medium - Term Revenue Strategy“, u organizaciji Međunarodnog monetarnog fonda, kao predstavnik Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније