Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

02. 11. 2023. 14:00 >> 14:21
3

PAVIĆEVIĆ

"Svi koji su vrijeđali Vuković Kuč na mrežama da budu sankcionisani"

Kopredsjednica Ženskog kluba i poslanica Vesna Pavićević pozvala je policiju i tužilaštvo da u što kraćem vremenskom roku identifikuju i sankcionišu sve one koji na društvenim mrežama vrijeđali poslanicu DPS-a Aleksandru Vuković Kuč.

"Uznemiravajući komentari, neprimjernog sadržaja upućenih poslanici Aleksandri Vuković Kuč, moraju hitno da zabrinu službe bezbjednosti i tužilaštvo moraju zabrinuti sve građanke i građane Crne Gore i da postave pitanje u kakvoj mi to državi živimo. Svjedoci smo da kontinuirane uvrede upućene ženama sa javne scene svakodnevno prerastaju u ozbiljan govor mržnje, što pokazuju ponovni nedopustivi komentari na društvenim mrežama upućeni poslanici i crnogorskoj heroini Aleksandri Vuković Kuč", piše u saopštenju Pavićević. 

Dodala je da, osim negativnih komentara uznemiravajućeg sadržaja, seksističkih i mizogenih uvreda, te poruke sadrže i govor mržnje.

"Tu ima uvredljivih, pogrdnih, nasilnih i negativnih komentara, do zastaršujućeg zapaljivog govora, koji podstiče na nasilje - što je za hitnu reakciju nadležnih organa. Pozitivna obaveza državnih vlasti je da obezbijedi djelotvorno uživanje prava i sloboda sadržanih u međunarodnim propisima o ljudskim pravima. Između ostalog, ne smije izostati osuda od strane predstavnika vlasti, jer je napad na poslanicu Aleksandru Vuković Kuč, napad na demokratiju i prava svih građanki i građana Crne Gore", kazala je Pavićević. 

Prema njenim riječima, neodgovorno ponašanje nadležnih organa i kako tvrdi, nefilterisanje kompromitujućeg sadržaja i nekažnjavanje izvršilaca ovih gnusnih radnji mora biti strogo sankcionisano.

"Nadam se da će početni koraci Ženskog kluba u borbi protiv nasilja na društvenim mrežama, biti prioritetni zadatak. Borba za ženska prava za različitost mišljenja i slobodu govora svih žena, borba za dostojanstvo, borba protiv diskriminacije i svih oblika nasilja tek je počela. Ne sumnjam da će žene sa kamena Crne Gore u tome istrajati", zaključila je Pavićević. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније