Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

08. 11. 2023. 21:23 >> 22:20
5

NIMANBEGU ZA TVCG

"Forca ostavkom dobila kvalitet, ne vjerujem u rezultate nove Vlade"

Predsjednik Force Genci Nimanbegu saopštio je da je ostavka u Parlamentu politički čin kako bi sačuvao glasače stranke od učešća u Vladi koja je, po njegovom mišljenju, na putu da ugrozi napredak, NATO i EU put Crne Gore. U emisiji "Stav", na TVCG, rekao je da ne vjeruje da će novoizabrana Vlada imati dobrih rezultata. 

Saopštio je da se među glasačima Force cijeni njegova ostavka.

"To nije samo etički, već i politički cilj. Ne cijene je samo naši glasači, nego i iz svih drugi partija. Ne možemo po svaku cijenu u vlast i problem se jasno mora ukazati, a to su dugogodišnje politike koje se vode iz Beograda. Jasno je da bez političkog dijaloga na nivou Zapadnog Balkana, uz posredstvo EU, nećemo imati stabilnost", ocijenio je Nimanbegu.

Na pitanje da li će se povući i sa mjesta lidera partije, Nimanbegu je rekao da će da razmisli o toj odluci. 

Forca je, kako je dodao, činom njegove ostavke dobila na novom kvalitetu.

"Moramo da se zapitamo gdje vodimo naše društvo. Dolaskom na vlast svi zaboravljaju na meritokratiju, nepotizam, partijsko zapošljavanje... Broj zaposlenih u javnoj upravi alarmantni su za našu privredu i društvo. Političke partije postaju bastioni, zavodi za zapošljavanje...", ocijenio je sagovornik TVCG.

Dodao je da bavljenje politikom zahtijeva određene žrtve i principe.

"Zadržati slobodu u javnom prostoru je nešto što se ne stiče lako i preko noći, potreban je dugogošinji rad i vođenje principima dekokratije. Političke stranke i crnogorsko društvo gubi ciljeve u politici i dolaženjem na vlast prave se kompromisi koji nijesu potrebni."

Na pitanje o očekivanjima od nove Vlade, Nimanbegu je odgovorio:

"Ovo je prva politička vlada od 2020. godine. Prethodni eksperimenti pokazali su da se vlast ne može vršiti na silu. Kao politička vlada, u ovim ljudima ima mnogo više kapaciteta, i za očekivati je da ima pomaka u tom pravcu. Ono što je zabrinjavaju je brzina promjena stavova pri formiranju Vlade."

U emisiji "Stav" je kazao i da kao učesnik pregovora o Vladi, dobro zna što učesnici misle jedni o drugima.

"Vrijeme će najbolje pokazati šta će raditi ova Vlada, ali pošto je politička, sigurno će imati više kapaciteta od prethodnih", istakao je lider Force.

Pojašnjavajući izjavu za kosovski list da je "neko umiješao prste" u formiranje crnogorske Vlade, Nimanbegu je rekao:

"Cijelo vrijeme Beograd je imao jednu istu priču - da se Srbima ne dozvoljava ulazak u vlast. Informacije koje imamo na koji se način vodila politika u zadnjih par mjeseci i prije izbora, pokazuju da su interesi da se u Crnoj Gori dobije vlast koja će biti puno naklonjenija politikama koje nijesu potpisane u dokumentu o sačinjavanju Vlade."

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније