Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ TVCG ]

29. 11. 2023. 19:26 >> 20:11

PAVIĆEVIĆ

"Probuđeno sudstvo veliki pomak, kriminal hirurški odstraniti iz Crne Gore"

Organizovani kriminal i korupciju treba hirurški odstraniti iz Crne Gore, a ono što vidim kao pomak jeste probuđeno sudstvo, koje treba da bude još kvalitetnije, ocijenio je predsjednik CIVIS-a i potpredsjednik Vlade za socijalnu politiku Srđan Pavićević.

"Sudstvo treba da bude još samostalnije, još kvalitetnije, još agilnije, još proaktivnije i treba da bude još hrabrije. Da toj hrabrosti doprinesemo svi sa odobrenjem i podrškom tim ljudima kako bi se borili za velike stvari", kazao je Pavićević u emisiji "Pitajte Vladu" na TVCG- 

Na novinarsko pitanje kako bi ocijenio kvalitet života od 1 do 5, Pavićević je odgovorio da ne želi biti ni previše pesimističan, a ni optimističan.

"Daću trojku. Ima mnogo toga što valja, ali isto i toga što može biti bolje", dodao je on. 

Govoreći o svom kabinetu, Pavićević je kazao da njegov resor nije tu zbog zaposlenih, već zbog građana.

"Imam jednu veliku prednost što sa mnom u kabinetu su ljudi koji su maksimalno u svojim privatnim životima i u svojim profesijama ostvareni ljudi. Oni nisu shvatili politiku kao izazov ličnoj sujeti, nego su to doživjeli kao jednu potrebu da najplemenitije, najkvalitetnije, najumnije stvari koje mogu da iznjedre, da ih prenesu, da podijele s javnošću i da to bude urađeno u želji da se konstruiše što bolja stvarnost za sve naše građane. To je borba za javni interes koji je apsolutno uzvišni cilj svih nas", naveo je on.

Pavićević je najavio da će lično organizovati konferencije koja će ići direktno iz Vlade.

"Tim konferencijama ću ja koordinirati i moderirati, a svi ministri kojima koordiniše kabinet koji ja vodim, biće prisutni. U razgovoru sa novinarima, svako će imati pravo da pita šta god želi i da svaku nedumicu na licu mjesta javno pokušamo da riješimo. Na kraju krajeva, želimo da čujemo koji je njihov savjet i koja su njihova mišljenja. To je aktivan odnos. Osnovna stvar bilo kog napredka je razgovor", smatra Pavićević. 

Novinarka Duška Pejović podsjetila je da je na današnji dan osnovana nekadašnja Socijalističke Federativne Republike Jugoslavija, a na pitanje da li treba čestitati današnji dan, Pavićević je odgovorio potvrdno. 

"Godišnjica AVNOJ-a je jedna od najbitnijih prekretnica u našim životima u istoriji 20. vijeka. To je jedna od najplemenitijih ideja koja je realizovana na tlu bivše Jugoslavije. I sa tim datumom jasno stavili do znanja da sve ono što se zove brutalna i violentna podjela, separacija, segregacija, kako da kažem marginalizacija po bilo kom osnovu, da li pola, da li vjere, da li nacije, da li klase, da li ideje, da li bilo čega. To je obilježje 20. vijeka", istakao je Pavićević. 

Govoreći o fašizmu, Pavićević je kazao da je isti obilježio prvu polovinu 20. vijeka de facto.

"Počeo je kao jedna potpuno benigna priča u Italiji pod Benitom Musolinijem da bi prvi oružani sukob bio španski građanski rat. Na kraju je ta strahovita ideološka konfrontacija dovela do situacije da je to bila borba na život i smrt. U toj strahovitoj borbi Evropa i Jugoslavija su platila strašno puno i krvcavo iznijele svoje pobjede", zaključio je Pavićević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније