Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

29. 12. 2023. 17:08 >> 17:11

VUČELIĆ

"Novo poglavlje za Crnu Goru, djela će da govore"

Poslanica Civisa u Skupštini Crne Gore, Maja Vučelić, poručuje da je golim okom vidljivo da je Crna Gora sposobna za napredak i da istinski usvaja evropske vrijednosti.

"Podrška od  najrazvijenijih zemalja svijeta svjedočanstvo su naše čvrste odluke i sposobnosti da rješavamo probleme koje je stvarao bivši režim. Oni su bili nezainteresovani za život u Crnoj Gori, ali su itekako upravljali korupcijom i organizovanim kriminalom", poručila je Vučelić.

Dogovor o popisu stanovništva između vlasti i opozicionih stranaka, po njoj je jasan pokazatelj da je naš zajednički cilj evropska Crna Gora. Ovaj duh jedinstva sada je nova energija u državnoj politici.

"Brzo rješavanje izbora Sudskog savjeta, koje je nakon godina opstrukcija, završeno za samo dva mjeseca, dokaz je da kada smo ujedinjeni u borbi za uspješnu Crnu Goru lako dolazimo do dogovora. Naš plan je da izgradimo novu saobraćajnu infrastrukturu. To znači da ćemo dovršiti izgradnju auto-puteva i brzih puteva do 2030. Odgovorno vođenje ekonomije omogućiće da država finansira i do 900 miliona eura kapitalnog budžeta godišnje, i tako pokazati našu predanost ubrzanom razvoju cijele Crne Gore", piše u saopštenju.

Ističe da su mnogi su u Crnoj Gori izgubili vjeru u prosperitet.

"Ova vlada je odgovorna i u jednom mandatu ćemo uraditi više nego u proteklih trideset godina. To budi nadu našim građanima. Otvorene rasprave o imenovanjima u institucijama i podršci Specijalnom državnom tužiteljstvu (SDT) označavaju novu eru transparentnosti i pravde. Tako se suprotstavljamo svemu što prethodna vlast nije radila. Ovo je novo poglavlje za Crnu Goru, u kom djela govore. Naša odlučnot da sprovodimo reforme, usvajamo nove zakone je nepokolebljiva. Jedinstveno i zajedno omogućavamo rast i prosperitet bez presedana", zaključuje Vučelić. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније