Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

11. 01. 2024. 16:28 >> 17:27
1
Čitaj mi:

ODLUKA VLADE

Bulajić određen za v.d. direktora Uprave carina

Vladimir Bulajić određen je danas za vršioca dužnosti direktora Uprave carina, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Ta odluka je donijeta na današnjoj sjednici. 

Vlada je krajem aprila prošle godine imenovala Bulajića za direktora Uprave prihoda i carina. Bulajić je na predlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića u oktobru prošle godine imenovan za v.d. direktora UPC.

Radno iskustvo započeo 1998. godine u firmi “Bencom” u Herceg Novom, a zatim je kratko radio u Lutriji Crne Gore, a u aprilu 2002. dolazi u tadašnju Upravu carina.

Radio je u skoro svim organizacionim jedinicama područne jedinice carinarnice Kotor i prošao sve hijerarhijske nivoe u Upravi carina.

Od 2007. godine je u zvanju carinskog insprektora, bio je i šef carinske ispostave na Debelom Brijegu, kao i ispostave Sitnica.

Od 1. jula 2021. godine je trajno raspoređen ne mjesto upravnika područne jedinice Kotor.

 

Ostala kadrovska rješenja:

Mirjana Pajković postavljena je za generalnu direktoricu Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava.

Razriješen je i Savjet Agencije za investicije u sastavu: Ljubo Knežević, predsjednik i članovi Jelena Jovetić, Dragana Čenić, Angelina Živković i Ljiljana Belada.

Veri Kerljanović je donijeto rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. generalne direktorice Direktorata za geologiju i rudarstvo  u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija.

Zorana Sekulić određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za naftu i gas u Ministarstvu energetike i rudarstva,

Zvjezdan Vujovića određen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za elektroenergetiku u Ministarstvu energetike i rudarstva.

Anja Amidžić određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za upravljanje strukturama pretpristupne podrške EU u Ministarstvu finansija.

Jelena Jovetić određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za upravljanje javnim investicijamai politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija.

Sanja Bečanović određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za finansiranje, ugovaranje i sprovođenje sredstava EU podrške u Ministarstvu finansija.

Danko Dragović određen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za igre na sreću, koordinaciju i izvještavanje o neformalnoj ekonomiji i državnu pomoć u Ministarstvu finansija.

Dragan Darmanović određen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata državnog trezora u Ministarstvu finansija.

Bojan Paunović određen je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija.

Mirsadi Bošnjak prestao je mandat sekretarke ranijeg Ministarstva kapitalnih investicija, kao i v. d. generalne direktorice Direktorata za kapitalne i IPA projekte u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija Ljubinki Ivanović.

Prestao je i mandat generalnoj direktorici Direktorata za pomorski saobraćaj, sigurnost plovidbe, zaštitu od zagađenja i pomorsku privredu u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija Maji Mijušković i generalnom direktoru Direktorata za putnu infrastrukturu u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija Miroslavu Mašiću.

Mandat je prestao i v. d. generalnom direktoru Direktorata za željezničku infrastrukturu i saobraćaj u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija Momčilu Jeliću, kao i generalnom direktoru Direktorata za inspekcijske poslove u ranijem Ministarstvu kapitalnih investicija Mirsadu Ćatoviću.

Andrija Ražnatović određen je za vršioca dužnosti sekretara Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Maja Mijušković za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za pomorstvo Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Dragana Lukšić za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za željeznički saobraćaj Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Dejan Pižurica za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za vazdušni saobraćaj Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Miroslav Mašić za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za državne puteve Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Nikola Veljović za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za kapitalne projekte i međunarodnu saradnju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Tatjana Radović određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za državnu upravu u Ministarstvu javne uprave, Lidija Ljumović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj i saradnju sa NVO u Ministarstvu javne uprave i Erduan Demić za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Nebojša Jušković razriješen je funkcije člana Skupštine kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA DOO, a za novu članicu Skupštine kontrole letenja imenovana je Jovana Bojić. 

Mandat je prestao v. d. direktorici  Zavoda za školstvo Ireni Pavlović, a donijeto je rješenje o imenovanju Rabe Hodžić za direktoricu Zavoda za školstvo,

Ivona Savićević određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implementaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније