Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ RTHN ]

01. 02. 2024. 16:38 >> 16:38

IMENOVANA DRAGANA KNEŽEVIĆ

Đekić smijenjen sa funkcije direktora Doma zdravlja

Ministar zdravlja Vojislav Šimun smijenio je direktora hercegnovskog Doma zdravlja Aleksu Đekića. Za v.d. direktora, kako nezvanično saznaje RTHN, imenovana je dr Dragana Knežević. Informaciju o smjeni potvrdio je Đekić na hitno sazvanoj konferenciji za novinare ali nije želio da saopšti ko je imenovan umjesto njega na tu funkciju.

Po njegovim riječima „obrazloženje za smjenu je sramno“.

"Optužiti nekoga za nestručno vođenje Doma zdravlja, ko je na toj funkciji nepunih godinu a imati rezultate naspram onoga što smo zatekli, je u najmanju ruku sramno", kazao je on.

Istakao je da sa smjenom bio upoznat ranije ali da je danas stigla zvanična odluka.

"Upoznat sam sa smjenom kroz javna izlaganja jednog poslanika i rukovodioca jedne lokalne liste. Ako smo došli u situaciju da nam jedan poslanik i rukovodilac lokalne liste kadrira po Ministarstvu zdravlja onda u redu. Niti sam rođen u ovoj fotelji niti sam došao sa njom. Svoja prava ću zatražiti kod nadležnih institucija", kazao je Đekić.

Po njegovim riječima smjena je politička.

"Da li je mene dovela politika? Ja nisam bio dio zdravstvenog sistema ali je neko cijenio da trebam ja da dođem baš sa ovakvim profilom kakav imam. Da li je to politički to treba da se pita ministar koji je mene postavio isto kao što će neko pitati da li je ova smjena politička ili nije", rekao je Đekić.

Poručio je da se neće ponašati kao njegovi prethodnici i „blatiti“ svog nasljednika i poželio novoj direktorici da unaprijedi rad u Domu zdravlja.

"Ne završava se svijet sa gubitkom jedne fotelje, bitno je da sistem funkcioniše i da napreduje. Želim svojoj nasljednici da unaprijedi sve ono što ja nisam", poručio je sada već bivši direktor.

S obzirom na to da je, kako kaže, optužen za nestručno vođenje Doma zdravlja napravio je poređenje sa radom u prethodnom periodu.

"Za 2022. godinu, kada nisam bio u mandatu, prihodi od participacije su bili 9 385 eura. Za 2023. godinu za vrijeme nestručnog direktora, kako kažu, prihod od participacije 21 781 euro. Prihodi u 2022. godini naplaćeni su za gotovo 255 000, a u 2023. 355 000 eura. Prihod za pružene usluge u 2022. su 22 000 eura, za 2023. oko 27 000 eura. Prihodi od zakupa opreme za 2022. su iznosili 26 000, za prošlu 33 000. Ukupno za 2022. godinu 558 000 za 2023. godinu 670 000 eura. Tako se nestručno vodi Dom zdravlja", kazao je Đekić.

U Dom zdravlja uloženo je preko 100 000 eura sopstvenih sredstava, od čega je kako je rekao za medicinsku opremu opredijeljeno oko 80 000, nemedicinsku oko 20 000 i za infrastrukturne radove oko 10 000 eura.

Dovedeno je sedam ljekara specijalista i devet ljekara konsultanata.

Podsjećamo, Đekić je diplomirani pravnik, a za rukovodioca Doma zdravlja je izabran u decembru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније