Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

28. 02. 2024. 17:00 >> 17:01
Čitaj mi:

SD

"Posjeta Dodika korak ka “Srpskom svetu”"

Socijlademokrate Crne Gore poručuju da posjeta Milorada Dodika potvrđuje tezu da se integracija Crne Gore u "Srpski svet" odvija značajno brže nego integracija u Evropsku Uniju u protekle četiri godine.

Kako ističu u saopštenju, dok parlamentarna većina i Vlada samo govore o potencijalu da postanemo sljedeća članica EU, u Skupštinu Crne Gore je zvanično uvedena zastava druge države, a na stolu se nalazi dokument o specijalnim vezama ili sinhronizaciji zakona sa Republikom Srpskom umjesto sa Evropskom Unijom.

"Mislimo da je sada i najvećim skepticima jasno da Crna Gora kao država gubi atribute nezavisnosti i da je krajnje vrijeme za otrežnjenje. Za Socijaldemokrate nije prihvatljiv dijalog na temu sporazuma o specijalni vezama sa Republikom Srpskom jer je u suprotnosti sa našim temeljnim opredjeljenjima i onim što podržava 80% građana, a to je članstvo u EU. Put u EU ne vodi ni preko Beograda ni preko Banja Luke, niti preko onih koji su označeni kao saradnici Moskve i Minska i koji su pod sankcijama SAD. Ukoliko se ostali subjekti odluče čak i za dijalog na ovu temu, neka je to njima na čast, a njihovim glasačima za nauk", piše u saopštenju SD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније