Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Bojana Baranin, TVCG ]

13. 03. 2024. 20:22 >> 22:49
1
Čitaj mi:

PODODBOR ZA PRAVDU, SLOBODU I BEZBJEDNOST

Popa: Političari da se izdignu iznad partijskih interesa

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kaže da je Crna Gora u potpunosti posvećena rezultatima koji se od nje očekuju na evropskom putu. Sa sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, iz Delegacije Evropske unije pozvali su političare da se uzdignu iznad partijskih interesa i posvete reformama. Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozvala je sve prisutne da se usmjere na ciljeve i izdignu se iznad političkih interesa.

Gorčević je istakla da rezultati koje su vlade i Skupština ostvarile u minulim mjesecima u oblasti vladavine prava pokazali su da su svi izazovi mogu prevazići kada postoji snažna politička volja, odlučnost i iskrena saradnja usmjerena na ostvarenje nacionalnih strateških ciljeva.

"Pred sobom smo postavili veoma ambiciozne rokove, čije ispunjenje je uslovljeno u prvom redu snažnom parlamentarnom većinom, ali i tijesnom saradnjom sve tri grane vlasti. Iako su rokovi kratki, a očekivanja velika, vjerujemo da možemo realizovati sve nedostajuće korake koje vode do ispunjenja preostalih privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24", kazala je Gorčević.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozvala je sve prisutne da se usmjere na ciljeve i planove koji su navedeni.

"Vaš rad mora da bude podržan od političara. Evropska unija i građani Crne Gore očekuju od njih da se izdignu iznad političkih interesa i postignu konsenzus kako bi se osigurala reforma", kazala je Popa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније