Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 03. 2024. 11:03 >> 11:19
Čitaj mi:

liberalna partija

"Vlada u čeličnom stisku beogradske ruke"

Crnoj Gori ne trebaju mesijanske politike, već nacionalni konsenzus oko ubrzanih reformi koje će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju do kraja ove decenije, smatraju u Liberalnoj partiji.

Prema njihovim riječima, čini se da do sada ova Vlada nije mnogo uložila u taj cilj, osim retorički.

"Za takve iskorake potrebna je politička hrabrost, ali i politička volja koja se teško može iskazati u čeličnom stisku moskovske i beogradske ruke", dodaju u LP. 

Iz ove partije tvrde da je izjava premijera Milojka Spajića da Crna Gora “decenijama nije dobijala nikakve grantove EU”, zastrašujuća.

"Prvi čovjek Vlade očigledno uopšte ne zna šta se dešavalo i šta se dešava u zemlji koju vodi. Od ponašanja “država to sam ja” i “prije mene ništa” obično se brzo dođe do onoga “poslije mene potop”, dodaju iz LP. 

Premw njihovim tvrdnjama, EU je za samo posljednjih deset godina uložila u Crnu Goru preko pola milijarde eura.

"EU se nameće kao najveći investitor u Crnu Goru, pa čudi kako je to promaklu premijeru Spajiću i njegovim finansijskim magovima.Za održiv razvoj države i ubrzan proces konačnog članstva u EU vrlo je važna institucionalna memorija, sistem koji je radio, radi i radiće u cilju razvoja države i društva bez obzira ko je premijer, zato odgovoran političar i državnik nastoji da inkorporira sve uspjehe svoje države u svoj rad a politikant da spali sve mostove i predstavi sebe kao ekskluzivnog spasitelja", zaključuju u saopštenju Liberalne partije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније