Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

29. 03. 2024. 17:38 >> 17:38
1

VLADA

Povučena odluka o uvođenju prinudne uprave u Šavniku

Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku zato što odluka SO Šavnik o skraćenju mandata lokalnom parlamentu stupa na snagu danom donošenja, rečeno je Portalu RTCG. Prema našim informacijama, Vladina odluka o uvođenju prinudne urave stupa na snagu danom objave u Službenom listu, a nije bila ni poslata.

Imajući to sve u vidu, Vlada je povukla odluku o uvođenju prinudne uprave jer ona nema smisao ako je SO Šavnik već skratio mandat, objašnjeno je Portalu RTCG. 

U saopštenju Vlade navodi se da je odluka povučena kako ne bi došlo do objavljivanja dva pravna akta koja na različite načine uređuju isto pitanje.

"Imajući u vidu da je SO Šavnik juče (28. marta) izglasala odluku o skraćenju madata koja stupa na snagu danom donošenja, Generalni sekretarijat vlade je obavijestio Ministarstvo javne uprave kao predlagača navedene odluke o povlačenju iz procedure objavljivanja u Službenom listu Odluke o raspuštanju Skupštine opštine Šavnik koja je usvojena na 23. sjednici Vlade. Predmetna odluka je povučena kako ne bi došlo do objavljivanja dva pravna akta koja na različite načine uređuju isto pitanje", navodi se u saopštenju

Podsjećaju, Odluka Vlade je trebalo da stupi na snagu danom objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore“.

Odbornici Skupštine opštine Šavnik na sinoćnoj sjednici izglasali su odluku o skraćenju mandata. Tu informaciju potvrdio je našem portalu predsjednik te Opštine Jugoslav Jakić.

On je kazao da je odluka donijeta na elektronskoj sjednici, kao i da ju je podržalo više od potrebne većine.

Jakić je ranije naglasio i da je obavijestio predsjednika države Jakova Milatovića o pravnim posledicama i velikom haosu koji današnja odluka Vlade može da izazove, i kazao da očekuju da on to adekvatno cijeni i da će se izbjeći bilo kakva mogućnost kršenja Ustava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније