Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Krsto Gazivoda [ TVCG ]

30. 03. 2024. 19:39 >> 07:03
2
Čitaj mi:

ODBORNIČKE KLUPE U DRUGAČIJEM SASTAVU

NSD i DNP u dvije kolone, PES prvi put na izborima u Budvi

Dva mjeseca prije izbora u Budvi razmatra se ko će s kim nastupiti. U odnosu na prethodne izbore sve izvjesnije je da ce NSD i DNP u dvije kolone, dok će se prvi put Budvanima na lokalnom nivou predstaviti Pokret Evropa sad.

Nakon što je dvije godine bila vlast u Budvi, koalicija okupljena oko Mila Božovića podijelila se na dva tabora. Dva mjeseca uoči vanrednih izbora, kažu da će ovog puta nastupiti odvojeno.

Kako je kazao Nikola Kralj iz NSD-a potvrdio je da u istom taboru sa DNP neće biti. 

" Da smo mogli zajedno, uradili bi to u prethodnom periodu i ne bi dolazilo do ovih trzavica", rekao je on. 

To je potvrdio i bivši predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović.

"Što se tice NSD i DNP, i tu se očekuje izlazak pojedinačno, ali vidjećemo u narednim danima i definisaće se izborne liste", pojasnio je on. 

Ukoliko Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija izađu samostalno na izbore, biće to poslije dužeg zajedničkog djelovanja, kako u Budvi, tako i na državnom nivou. Na izborima prvi put će se Budvanima predstaviti i Pokret Evropa sad.

Nađa Laković iz ovog pokreta smatra da je o koalicijama još uvijek rano razgovarati.

"Mišljenja smo da svi dobronamjerni politički subjekti koji podržavaju ono za šta se ovaj pokret zalaže su dobrodošli", istakla je ona. 

Ko je dobronamjeran i koga vide kao partnera, u budvanskom PES-u nijesu htjeli da preciziraju, dok iz ostalih partija kažu da su otvoreni za saradnju.

Krsto Radović iz Demokrata kaže da je ta partija uvijek bila otvorena za partnerske odnose na jednim postenim i zdravim principima.

A da je i ranije Budva bila ogledalo odnosa snaga na državnom nivou, uvjereni su naši sagovornici.

Jovanović kaže da će se na izborima u Budvi preslikati politika sa državnog nivoa.

"Nekako su procesi i 2020. godine krenuli iz Budve pa i sad smatram da je tako", dodao je on. 

Da li će odborničke klupe u Skupštini opštine Budva izgledati drugačije, kao i da li će PES i kome zauzeti mjesta, znaće se 26. maja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније