Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ TVCG ]

10. 04. 2024. 20:35 >> 20:33
1
Čitaj mi:

ŠĆEKIĆ U EMISIJI "BUDIMO BUDNI"

"Mladi demotivisani, partijsko zapošljavanje i dalje prisutno"

Savjet za mlade i Zakon o mladima biće vrlo brzo uspostavljeni, a stanje u crnogorskom sportu se popravlja iz godine u godinu, poručio je u emisiji TVCG "Pitajte Vladu-Budimo budni" ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Šćekić je kazao da je i sam kao mlad prepoznavao sve nedostatke crnogorskog društva i da je partijsko zapošljavanje, kao i sada, bio veliki problem. 

"Prošao sam teške momente kad sam završio fakultet i kad je politika činila svoje. Zato se sada trudimo da sve to otklonimo. Mladi ljudi treba da samo na osnovu svojih aktivnosti i znanja dobiju posao, a ne zbog svog opredjeljenja. Mlade demotiviše upravo to, razumijem zašto su razočarani i znam kako se osjećaju", smatra Šćekić. 

Ministar je saglasan da partijsko zapošljavanje i dalje postoji u Crnoj Gori.

"Značajno je manje, ali je prisutno. To ne smije biti barijera za motivaciju mladim ljudima", kazao je Šćekić u emisiji na TVCG. 

Govoreći o svojim poslovnim počecima, otkrio je da je imao ponude za odlazak iz Crne Gore, ali da nikad nije napustio svoju domovinu. 

"Bilo je ponuda da radim u Beogradu, ali nisam prihvatio. Vezan sam za moj kraj i za Crnu Goru, bez obzire na nedostatke", poručio je Šćekić. 

Komentarišući demografski problem u Crnoj Gori, Šćekić je kazao da pojedine kompanije i firme demotivišu žene da rađaju.

"Dovodi se u pitanje mogućnost da ostanu na poslu. To su jako ružne i neprijatne situacije i te situacije se dešavaju, čak i prećutno. Muškarci moraju voditi malo više računa o ženama. Ja sam uvijek za to da muškarci podijele obaveze", smatra Šćekić. 

Upitan za komentar o stanju u crnogorskom sportu, Šćekić je kazao da su vrhunski sportisti diskriminisani zadnjih godina.

"Tačno je da su neki problemi naslijeđeni. Posebno je teška situacija na sjeveru, gdje su lokalne samouprave u jako lošem finansijskom stanju što se tiče budžeta. Čim nema dovoljno finansija, logično je da fudbalski klubovi u toj regiji kaskaju", naveo je on.

Ipak, optimističan je i poručuje da se stanje u crnogorskom sportu popravlja iz godine u godinu.

"Imamo potencijala u društvu samo treba novi pristup. Zato i rade ekperti na novoj strategiji o sportu, a uključena je sportska javnosti i imamo pomoć od međunarodnih partnera. To nam je prioritet i vizija da radimo na odgovoran način", rekao je Šćekić. 

Najavio je i da će uskoro biti formiran Savjez za mlade biće vrlo brzo uspostavljen.

"Sve ide u dobrom smjeru. Želimo da imenujemo lica koja će uspostaviti dobru komunikaciju sa nevladinim organizacijama. Ima adminstrativnih stvari koje trebaju da se završe i siguran sam da ćemo savez formirati vrlo brzo", zaključio je Šćekić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније