Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 04. 2024. 14:29 >> 14:29

IVANOVIĆ - Belhaž

"Crna Gora i Maroko da intenziviraju bilateralne kontakte"

Crna Gora i Maroko kao mediteranske zemlje koje razvijaju odnose u duhu prijateljstva, razumijevanja i otvorenosti, treba da intenziviraju bilateralne kontakte, sa ciljem jačanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića sa ambasadorom Maroka u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Mohamedom Aminom Belhažom.

Kako su kazali, ukazano je na brojne potencijale na polju ekonomije, energetike i turizma i novih tehnologija, a sagovornici su istakli i važnost saradnje u multilateralnim okvirima.

Na toj liniji, dodaju, iskazana je podrška Maroka kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period 2026-2027. godine.

"Tokom sastanka je naglašena važnost jačanja političkog dijaloga i realizacije posjeta na visokom nivou, koje će dati dodatan podsticaj daljem razvoju bilateralne saradnje", zaključili su iz resora vanjskih poslova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније