Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 04. 2024. 16:10 >> 16:26
Čitaj mi:

drakić

"Osnovati Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave opštine Zeta"

U svijetlu novonastale okolnosti da će Opština Zeta, potpuno neopravdano, morati da sačeka okončanje razgraničenja između Podgorice i Tuzi, organi lokalne samouprave u Zeti ne smiju niti mogu sa distance i sa strane posmatrati taj proces, ocijenio je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Zeta Milan Drakić.

Drakić je kazao upravo ovaj momenat treba iskoristit da Skupština opštine Zeta donese odluku o osnivanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave opštine Zeta.

"Prvenstveni zadatak tog zvaničnog tijela bi bio monitoring razgraničenja između Glavnog grada i opštine Tuzi, jer je Zeta u tom procesu zainteresovana strana i ona ima sasvim legitimno pravo na praćenje svake etape tog procesa. To se posebno odnosi na razgraničenje između Zete i Tuzi, koje je očigledno zaboravljeno od strane nosioca lokalnih izvršnih vlasti. Upravo, kako bi se preduprijedila opasnost po legitimne i legalne interese opštine Zeta, kada je istočni dio njene teritorije u pitanju, ovaj Savjet bi bio pozvan da utiče na ispravljanje apsurda kada je u pitanju granica između Mataguža i Vranja", naveo je on. 

Jedino je, navodi, ispravno da granica ide vrhom brda a ne da granicu čini lokalni putni pravac. Poštovanjem onoga što je prirodno obilježje, Drakić ističe da bi jedna od najstarijih crkava sa pripadajućim crkvenim kompleksom, i zvanično bila dio Zete.

"Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave Opštine Zeta, u skladu sa skupštinskom odlukom, bavio bi se i drugim pitanjima važnim za funkcionisanje opštine Zeta. Naročito u odnosu na planiranu izgradnju kolektora u Botunu, kojoj se protivi cijela Zeta i na proces stvaranja uslova za intezivniji napredak naše opštine, mjeren snažnom željom naše zajednice da teritorija Opštine Zeta bude određena poštujući istorijske činjenice. Sjeverna granica naše opštine treba da bude pomjerena 2 kilometra prema sjeveru, u odnosu na današnju zvaničnu granicu", zaključio je Drakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније