Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

18. 04. 2024. 16:05 >> 16:07
1

BOŠNJAČKA STRANKA

"DSA da zbog kratkoročnih interesa ne urušava mukotrpno stečena prava"

Bošnjačka stranka pozvala je kolege iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA) da zbog, kako su rekli, kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavaju prava koja su zajedno mukotrpno sticali. Oni su im poručili da su potpuno promašili oblast u kojoj je Poslovnikom ustanovljeno pravo poslanika manjinskih partija da imaju potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

U sasopštenju BS se objašnjava da nije riječ o pravu, posebno ne o pravu koje počiva na sili većine, već o demokratskim principima i ustaljenoj demokratskoj praksi.

"To znači, uvaženi prijatelji, da je potpredsjednik iz reda poslanika manje brojnih partija pravo tih poslanika i o tome treba da se dogovore ti poslanici, a ne da im bilo ko van te grupe nameće rješenje. Upravo na tome počiva to ustanovljeno pravo i u svakom slučaju u kojem bi bilo ko van poslanika manjinskih partija arbitrirao o ovom pitanju, taj potpredsjednik ne bi bio potpredsjednik poslanika manjinskih partija, već aktuelne ili neke ad hok skupštinske većine"m navodi se u saopštenju-

Istakli su da od ukupno 11 poslanika manjinskih partija u Skupštini Crne Gore, kandidata BS Damira Gutića je za potpredsjednika Skupštine potpisom podržalo šest poslanika BS, poslanici Adrijan Vuksanović (HGI) i Mehmet Zenka (DUA), dok je usmenu podršku dao i predsjednik Force Genci Nimanbegu.

"Dakle, 9 od 11 poslanika. Pozivamo vas da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavate prava koja smo zajedno mukotrpno sticali", zaključili su iz BS.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније