Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 04. 2024. 14:20 >> 14:27
5
Čitaj mi:

SASTANAK

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu, Muković pohvalio Mandića

Nijedan skupštinski saziv do sada nije iskazao ambiciju da pokrene inicijativu oko ostvarivanja državljanstva iseljenicima, kao što je to učinio saziv na čelu sa Andrijom Mandićem, kazao je potpredsjednik Savjeta za dijasporu Bedri Gul Muković danas u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, predsjednik parlamenta Andrija Mandić sastao se danas sa Mukovićem, upoznavši ga da je pitanje ostvarivanja prava na državljanstvo iseljenika pokrenuto u parlamentu.

"Pravna služba već radi na pronalaženju adekvatnog rješenja“, kazao je Mandić. 

Muković je poručio da nijedan skupštinski saziv do sada nije iskazao ambiciju da pokrene ovu inicijativu i pokaže ovakav senzibilitet prema iseljenicima.

„Poštovanje koje ste iskazali prema nama je velika pobjeda za moral naših iseljenika“, istakao je Muković.

Na sastanku su Mandić i Muković razmotrili ideju o zajedničkom sastanku sa predsjednicima Opština iz Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније