Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ RTV Budva ]

30. 04. 2024. 18:03 >> 19:44
Čitaj mi:

izbori 26. maja

Koalicija "Za budućnost Budve-Budva otvoreni grad" predala listu za lokalne izbore

Koalicija „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad“ koju predvodi Mladen Mikijelj predala je izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore zakazane za 26. maj.

U saopštenju koalicije se navodi da je više stotina građana prisustvovalo predaji liste. Smatraju da to predstavlja snažan signal podrške povjerenja koji građani Budve poklanjaju toj koaliciji.

“Na predstojećim izborima, mi ne biramo samo predsjednika i odbornike. Mnogo bitnije od toga – na sledećim izborima, biramo između jedinstva i podjela, između stabilnosti i neizvjesnosti i između napretka i tapkanja u mjestu! U politici nismo svi isti. Mi želimo da ujedinimo Budvu i da zajedno sa svim građanima gradimo naš grad. Drugi bi da dijele ljude kako bi došli na vlast i tu se što duže zadržali. Mi donosimo stabilnost kao temelj na kom se zida budućnost Budve. Drugi siju neizvijesnost, zato što se samo u opštoj neizvijesnosti najbolje snalaze. Mi smo okrenuti ka napretku Budve i zato učestvujemo na ovim izborima. Drugi gledaju kako da se dočepaju vlasti i zato su spremni da prave koalicije sa onima koji su u Budvi napravili haos. Kao koalicija, obavezujemo se da ćemo nastaviti slušati i zastupati interese svih građana, te da ćemo se boriti za transparentno i odgovorno upravljanje gradom”, izjavio je budići predsjednik Opštine Budva, Mladen Mikijelj.

Na čelu liste je aktuelni direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Mladen Mikijelj, a koaliciju čine: Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP), Pokret za promjene (DNP), Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, DEMOS i Radnička partija.

"Široka koalicija udružila je snage kako bi zajedno radila na prosperitetu i napretku Budve", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da će stabilnost biti njihov temelj za izgradnju budućnosti Budve, tako da se, kako su naveli, svaki stanovnik osjeća sigurno u svom domu, na ulici i u svakom kutku grada.

"Vlasti dolaze i prolaze, ali Budva će trajati i nakon svih nas. Važno je imati znamenite pretke i očuvati ono što su nam u amanet ostavili, ali još važnije je postati vrijedan predak i ostaviti dobro za buduće generacije. Gradimo otvorenu Budvu svi zajedno!", poručili su.

Listu čini 33 kandidata, među kojima je, kako su kazali iz kolacije "Za budućnost Budve", više od 93% visokoškolaca, oko 60% žena i 30% mlađih od 30 godina:
1. Mladen Mikijelj
2. Nemanja Kuljača
3. Bojana Pićan
4. Marko Gregović
5. Miloš Duletić
6. Marija Vučićević
7. Jovana Todorović
8. Nikola Kažanegra
9. Slobodan Raičević
10. Verica Kaljević
11. Bojana Vuksanović
12. Goran Doljanica
13. Radislav Maslovarić
14. Filip Vujović
15. Milena Kažanegra
16. Milena Cicmil
17. Davor Vukelić
18. Kristina Rafailović
19. Borka Miljković
20. Predrag Džiknić21. Bojana Tešević
22. Marina Zvicer Duletić
23. Maša Vukić
24. Milica Babić
25. Jelena Zekić
26. Milica Franeta
27. Dijana Došljak
28. Ana Marković
29. Danka Gazdić
30. Jovo Rafailović
31. Lucija Đurašković
32. Krsto Rađenović
33. Nikola Kralj

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније