Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

02. 05. 2024. 13:40 >> 13:51
12
Čitaj mi:

KNEŽEVIĆ PORUČIO

"Spajić nema moju podršku da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici"

Predsjednika Demokratske narodne partije Milan Knežević poručio je da premijer Milojko Spajić nema njegovu podršku da Crna Gora glasa u UN-u za Rezoluciju o Srebrenici. Knežević kaže da je o tome obavijestio Spajića.

“Milojko Spajić nema moju podršku da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici, i to sam mu rekao iste noći kad je tviterisao moj imenjak i ekspert Nič. Da sam kojim slučajem na njegovom mjestu glasao bih protiv, i to zna čitava Crna Gora. Ali nisam na njegovom mjestu, jer je značajan broj Srba glasao Milojka Spajića, pošto po njihovim mjerilima i standardima nikad neću biti dovoljno Srbin da bi me oni udostojili svoje podrške”, napisao je Knežević na Fejsbuku.

On je kazao i da je za odluku da će zvanična Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici saznao od njemačkog stručnjaka za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milana Niča.

"Ko će bolje znati što je u interesu Crne Gore nego gospodin Nič, jer onda kad su Njemci zauzeti, o nama i našim interesima brinu Slovaci, Slovenci, Litvanci, Ruanđani...Mi Srbi i Crnogorci smo najsrećniji narod na svijetu, svi misle za naše dobro, i ne daju nam da se zamaramo i mislimo sami o sebi, pošto može glava da nas zaboli ako počnemo da mislimo. Uspjeli smo što malo ko, razbili stereotipe da volimo da drugi rade umjesto nas, sad smo usavršili tu nacionalnu disciplinu, i došli do stadijuma da drugi i misle umjesto nas", kazao je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da kad god se ukazala prilika, od 2008. do dana, da je zvanična Crna Gora "glasala protiv Srbije".

"Ali što je još gore, glasala je i protiv sebe. Glasala je, iako je većina naroda bila protiv, uz obrazloženje da to od nas traže Njemci, Englezi, Amerikanci, mada isto bi bilo i da traže Maltežani i Lihtenštajnci. Tragedija je što interese većinske Crne Gore danas bolje brani i zastupa Papua Nova Gvineja, Čad, Mali, Niger, Mauricijus, Argentina, Rusija, Indija, Kina, Izrael, Palestina, ili blizu pet milijardi ljudi na planeti koji će glasati protiv Rezolucije, ili će biti uzdržani", naveo je lider DNP-a.

Knežević navodi da Crna Gora mora glasati protiv Rezolucije, ne samo zbog Srbije, nego i zbog sebe.

“Jer ukoliko bude glasala za Rezoluciju, osudiće i samu sebe na genocidnost", kazao je Knežević.

Usaglašenim tekstom Rezolucije o Srebrenici 11. juli proglašava se Međunarodnim danom sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 1995. godine, koji će se obilježavati svake godine.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније