Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

07. 05. 2024. 09:21 >> 09:22
1

DRAGAŠ

"Nikolić pokazao kakve vrijednosti promoviše"

Funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Tihomir Dragaš reagovao je na izjavu portparola Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića, koji je kazao da se PES svrstao se u red onih koji "šire laži velikosrpske propagande", navodeći da je Nikolićev problem taj što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe.

Dragaš je dodao i da smo imali prilike da shvatimo kakve vrijednosti promoviše i zastupa Miloš Nikolić kada je, kako navodi, prethodnih dana morao javno da osuđuje akcije SDT-a i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje organizovane kriminalne grupe.

"Problem Nikolića nije PES, koji za razliku od njegove partije zastupa i štiti interes Crne Gore i svakog njenog građanina, njegov problem je što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe koje su bile povezane sa najvećim državnim vrhom, a koje Nikolić javno oplakuje. Na sreću SDT ima drugačije mišljenje, zahvaljujući Europolu i SKY prepiskama, pokrenuti su procesi protiv mnogih, u vrijeme DPS-a nedodirljivih, koji su optuženi za stvaranje ili učestvovanje u organizovanim kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima", istakao je on. 

Dok se poziva na evropske vrijednosti, Dragaš naglašava da se portparol DPS-a ne ustručava da glumi advokata i licima koja su po navodima svjedoka imala ulogu u deportacijama Muslimana i Bošnjaka u Bukovici.

Takođe, on je naveo da očekuje da svoju građansku i civilizacijsku orjentaciju funkcioner DPS-a demonstrira tako što će se konačno javno distancirati, a ne podržavati one koji su "autori prijetećih i šovinističkih poruka na račun Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima".

"Vokabular koji koristi Nikolić, a odnosi se na šamare i dresuru najbolje govori šta je sve prolazio u DPS-u i u kakvim je okolnostima izgrađivao svoj politički profil. Zato bih iskoristio priliku da odgovorim jednom autentičnom metaforom: konji se možda sedlaju, ali se zato magarad tovare", zaključio je Dragaš.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније