Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Video-reporter Slobodan Doknić, TVCG

10. 05. 2024. 20:00 >> 20:05
Čitaj mi:

prethodne tri godine

Vlast u Nikšiću zadovoljna postignutim na polju finansija, infrastrukture i smanjenja nezaposlenosti

Lokalna vlast u Nikšiću zadovoljna je postignutim rezultatima na polju finansija, infrastrukture i smanjenja nezaposlenosti u prethodne tri godine, od kada su i došli na čelo Opštine. Sa druge strane, iz lokalne opozicije, kritikuju rad vlasti u Nikšiću, te napominju da je ogroman broj ljudi zaposlen u Opštini i lokalnim preduzećima.

Koliko se i kako u Nikšiću radilo u prethodne tri godine, oni zbog kojih lokalna uprava i postoji – građani, uglavnom su zadovoljni.

A zadovoljni su i u lokalnoj upravi, pa su se na konferenciji za novinare pohvalili suficitom od preko 4 miliona eura u budžetu, te smanjenom nezaposlenošću u drugom po veličini gradu Crne Gore.

"Ono što su zvanični podaci i Monstata i ZZCG jeste da je u prethodne tri godine na teritoriji opštine Nikšić oko 5.000 novozaposlenih lica i da je za ove tri godine za oko 42 odsto smanjena nezaposlenost u našem gradu", kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

I to nije sve. Asfaltirano je u prethodne tri godine oko 100 km putnih pravaca u opštini. Počela je i izgradnja vatrogasnog doma, a zadovoljni su u lokalnoj upravi i projektom zamjene javne rasvjete. U Opštini sada čekaju usvajanje prostornog plana, koji će, nadaju se, pomoći u dolasku investitora u Nikšić.

"Znate i sami kada dođe jedan veliki investitor, drugi i onda to ide nekom dinamikom da dolaze i drugi investitori", kazao je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Za razliku od lokalne vlasti, u opoziciji drugačije gledaju i na zapošljavanja u Nikšiću i na rad lokalne uprave.

"Nas su kritikovali zbog izdvojenih 150.000 eura za ugovore o djelu, a oni izdvajaju 800.000 eura. Imali su mandat od tri godine da pokažu alternativu, da pokažu da mogu biti bolji od prethodne vlasti koju smo činili mi, jer su oni govorili bukvalno da će da pozlate Nikšić, ne vidim da se išta od toga desilo", kazao je predsjednik OO DPS-a Nikšić Boris Muratović.

Iz Opštine pak obećavaju i više. Nadaju se da će uskoro biti usvojena incijativa da Nikšić dobije status grada, a samim tim i više novca iz državnog budžeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније