Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

13. 05. 2024. 19:09 >> 19:57
3
Čitaj mi:

MANDIĆ NAKON SASTANKA

Nekoliko predloga o rezoluciji o Jasenovcu, sve je stvar razgovora

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, ali je predsjednik parlamenta Andrija Mandić saopštio novinarima da se razgovaralo o još nekim temama. Mandić nije odgovorio na pitanje da li će i kada predložiti rezoluciju o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rješavamo“, kazao je Mandić.

Prekosjutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gdje će biti i predstavnici SAD.

„Vjerujemo da će nakon tog razgovora mnoge stvari biti jasnije“, kazao je predsjednik Skupštine.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

„Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije, bolja infrastruktura, mir i stabilnost, a ova Vlada treba da obezbijedi tu stabilnost“, kazao je Mandić.

Mandić ističe da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević kazali da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u koštac sa temam koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore.

Nije odgovorio na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za Rezoluciju o Srebrenici, a poručio je da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

„Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu Rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem“, kazao je Mandić.

Mandić nije odgovorio ni na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu.

"Postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju. To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanja sa prošlošću... Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed“, poručio je Mandić.

Mandić je međutim ranije rekao da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Rezoluciju o Jasenovcu. Ta rezolucija biće predložena parlamentu Crne Gore.

"Očekujemo stoprocentu podršku vlasti i opozicije", rekao je Mandić ranije na Premijeskom satu.

Ta inicijativa uslijedila je nakon što je premijer Milojko Spajić najavio da će Vlada u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za rezoluciju o Srebrenici.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније