Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

14. 05. 2024. 12:56 >> 12:57
1
Čitaj mi:

Rakočević

"Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO"

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i Kneževićevog DNP-a, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu, kazao je član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

“Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru”, navodi Rakočević.

Ističe da su crnogorska opozicija i dio parlamentarne većine glasali pozitivno, tako da je Odluka koja je obaveza iz NATO partnerstva Crne Gore dobila potrebnu većinu.

“Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put, sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO”, ističe Rakočević.

Učlanjenje Crne Gore u NATO bio je, dodaje, jedan od velikih strateških prioriteta politike DPS -a.

“Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije”, zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније