Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

16. 05. 2024. 11:13 >> 11:17
Čitaj mi:

SASTANAK U PORTUGALU

Mandić: Većina posvećena mjerilima za IBAR

Parlamentarna većina u potpunosti je posvećena ispunjavanju privremenih mjerila kako bi u junu ove godine dobila IBAR, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa Pia Kaumom, predsjednicom Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Iz Skupštine je saopšteno da se Mandić u srijedu u Bragi, u Portugalu, tokom zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sastao sa predsjednicom Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a Pia Kaumom.

On je istakao da Skupština ima odličnu saradnju sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Mandić je dodao da će crnogorski parlament ove godine biti domaćin Interparlamentarnog foruma koji okuplja delegacije PS OEBS-a zemalja jugoistočne Evrope.

On je pozvao Kaumu da bude gost u Crnoj Gori i da zajedno otvore taj forum.

„Mandić je dodao da je nova parlamentarna većina u potpunosti posvećena ispunjavanju privremenih mjerila kako bi u junu ove godine dobila IBAR“, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da je izuzetno važno da se i nakon toga nastavi sa snažnim zalaganje,m kako bi u što kraćem roku bila zatvorena preostala poglavlja.

Mandić je istakao da je važno da reforme ne budu samo deklarativne, već suštinske.

„I u tom kontekstu upoznao je Kaumu sa snažnom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji, koja je otpočela nakon promjena 2020. godine i koja je ubrzana nakon formiranja nove parlamentarne većine i izbora novih ljudi u tužilaštvu“, kaže se u saopštenju.

Kauma je istakla da je zadovoljna sjajnom saradnjom između Crne Gore i Misije OEBS-a i kazala da se nada da će Crna Gora postati prva naredna članica Evropske unije.

„Dodala je da ohrabruje posvećenost nove parlamentarne većine procesu evropskih integracija, posebno u kontekstu globalnih dešavanja“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније